NRK har i lengre tid forsøk å inkludere Islam Net i den offentlige samtalen. Selv etter drapene i Paris forsøker NRK å vise at Islam Net er stuerene. Ole Torp inviterte lederen Fahad Qureshi til Aktuelt samme dag Charlie Hebdo-redaksjonen ble massakrert.

Den som har sett hva slags talere Islam Net inviterer til sine møter og hva de har hevdet offentlig, f.eks. i synet på homofile, ville ikke invitert Islam Net på en dag da jihadister hadde massakrert en hel redaksjon. Med mindre hensikten var å gi Islam Net en mulighet til å innkassere gratispoeng.

nrk.ole.torp

Ole Torp og NRK er med å legitimere en gruppering som er antidemokratisk i alle betydninger av ordet.

Lars Akerhaug har en kommentar i Dagbladet som avkler ikke bare Islam Net, men også NRK og spesielt Ole Torp.

islam.net.qureshi980

I studio tok Qureshi avstand fra massakren. Selvfølgelig. Han fikk gratis reklametid til å vise seg fra sin beste side.

Men til sine egne kommuniserer Qureshi et helt annet budskap. Nettstedet Muhamme.no er eid av Fahad Qureshi. Her kan vi lese om Charlie Hebdo:

Charlie Hebdo og alle andre som har laget, trykket og publisert trakasserende tegninger eller videoer av profeten Muhammed (fred være med ham)  får ingen sympati! Det er fordi disse er mobbere som håner, nedverdiger og sprer hat mot 1,6 milliarder muslimers mest elskede.

Islam Net oversetter og legger ut fatwaer, religiøse dommer, som kan utstedes av imamer.

Det er interessant å lese hva slags spørsmål og svar som gis på denne siden om å drepe de som spotter og håner profeten Mohammed.

«Jeg hørte på et kassettopptak at alle som fornærmer profeten (fred være med ham) skal bli henrettet, selv om han angrer», spør en innsender.

I svaret heter det blant annet som følger:

«Å fornærme profeten (fred ære med ham) er en av de verste og mest forbudt handlinger, det er en vantro handling og innebærer frafall fra islam. De lærde er enige om at dette gjelder, spøk eller ei. Den som gjør dette skal henrettes, også om han angrer, og uansett om han er muslim eller vantro.»

Det er rene ord for pengene. Ikke at det overrasker. Man skal bare ha fulgt noenlunde med for å vite at det er hvor Islam Net hører hjemme.

At NRK ikke vet det, er utenkelig. At NRK gang på gang inviterer Fahad Qureshi til studio, kan derfor ikke bety annet enn at de følger Lars Gules oppskrift: salafisme skal forebygge radikalisering og terror.

Ord som forebygging, blir meningsløse. Statskanalen NRK er med å legitimere den største radikale salafistorganisasjonen i Norge.

 

 

Lars Akerhaug: Hykleren med to tunger

Dagbladet 14. januar 2015

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂