Muhammed er det navnet som er mest utbredt blant gutter og menn i Oslo. Dvs. intet annet guttenavn når opp. Det er flertall av Muhammed, riktignok i ulike stavemåter.

NRKs Morgensending kunne melde at Muhammed nå var det mest brukte navn på guttebarn, men det stemmer ikke. Det har det vært de siste fire år. Det nye er at Muhammed er i flertall blant Oslos menn. Det er en helt annen nyhet. Det har selvsagt sammenheng med den førnevnte dåpsnavnstatistikken.

– Det er veldig spennende, sier Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå til NRK.

Han har talt opp hele befolkningen i Oslo, og funnet at Mohammad for første gang er det mest brukte mannsnavnet i Oslo.

Hele 4.801 gutter og menn heter Mohammed eller varianter av Mohammed til fornavn, og navnet har dermed passert både Jan (4.667) og Per (4.155).

Navnet har fire år på rad toppet listen over babynavn i hovedstaden, men dette er første gang Mohammed-navnet topper listen når man ser på hva alle menn i Oslo heter.

Dette betyr selvsagt ikke at det er en overvekt av Muhammed’er i Oslo. Det betyr at det er flere Muhammed’er enn noe annet navn; som gamle norske navn som Per, Ola, Trygve, Bjørn eller mer moderne som Sander.

Det sier likevel en hel del om utviklingen og dem fremtidige befolkningsendring. Ikke alle vil se det som en gladmelding, eller: spennende kan bety så mangt.

Professor Gunvor Mejdell ved UiO ble intervjuet og hun forklarte at Muhammed betyr den ærerike, og muslimske foreldre ønsker å oppkalle gutten etter den mest fornemme, det største forbildet.

Mennesker som lever i en sekulær, historisert verden vil vite at ikke alle sider ved Muhammed er verdt å kopiere. Når det norske vertskapet blir forlegne av denne kunnskapen, og muslimer tar den som en fornærmelse, har norsk offentlighet – ikke minst skolevesenet – havnet i en klemme. Hvilke lærer skal fortelle den historiske sannhet om Muhammed når det i hver klasse vil være en eller flere Muhammed? Slik islamiseres skolen ved innføringen av et tabu som rammer skolens kjerneverdi: respekt for fakta, historie og overlevering.

http://www.osloby.no/article7683203.ece