Nytt

Aftenposten greide kunststykket å utelate at det mest populære guttenavnet i Oslo for 2013 var Mohammed (med alle varianter). I en lang artikkel om de mest populære babynavnene i 2013 begrenset Aftenposten seg til å liste opp navn for Oslo Vest. Her var de på trygg grunn – ingen Mohammeder å finne her. Babyverden.no har ingen slike kvaler og skriver enkelt og greit: «Det mest brukte guttenavnet i Oslo er Mohammed.»

 baby10

Filip? Oscar? Mohammed bor på Oslo Øst og fikk ikke være med i Aftenposten.

 Navneforsker Ivar Utne sier til Babyverden om navnet Filip:

Motene kommer ofte først på vestkanten av Oslo, og at navnet ligger så høyt der, betyr nok at dette er et navn vi kan regne med i toppen i flere år, sier han.

Men navneforskeren tok seg ikke bryet med å forklare hvorfor Mohammed toppet listen (igjen) for Oslo. Kanskje han ikke ble spurt. Eller kanskje dette ikke er hans bord. Navneforskningen for Oslo Øst har muligens tatt steget over til helt andre departementer og spesialistområder.  Vi tenker oss at uttalelsen hans om Mohammed kunne ha sett slik ut:

Innvandrerne kommer ofte først på østkanten av Oslo, og at navnet ligger så høyt der, betyr nok at dette er et navn vi kan regne med i toppen i flere år, sier han.

SSB – mest populære babynavn i Oslo 2013