Nytt

Foto: hf  

Babynavn sier noe om integrering og demografi. Hvert år publiserer SSB lister over de mest populære navnene vi gir våre håpefulle. På landsbasis ble det iår Jakob og Sofie som ble vinnerne. Men så var det de regionale forskjellene da. I Oslo var det mest populære guttenavnet på nyfødte Mohammad. Igjen. For 10. år på rad.

Selv Aftenposten, som nesten hvert år har ignorert dette, måtte i år, litt resignert, skrive:

Mohammed i ulike skrivemåter topper som alltid i Oslo.

Som alltid? Nei, men hvert år siden 2007 ihvertfall.

Ikke bare for nyfødte er Mohammad det mest populære navnet, men for hele den mannlige befolkningen i Oslo er Mohammad nå det vanligste navnet.

– Det er veldig spennende, sa Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå til NRK i fjor.

Spennende? Vi ser ikke helt hva som er så spennende med at vi får skoleklasser med 6-7 Mohammad’er. Tilbake i tid gikk vi selv i klasse med Torill F og Torill K. Hvordan skal lærerne i Groruddalen holde alle Mohammad’ene fra hverandre? Det er kanskje ufint å bruke nr. 1, 2 osv. så de må vel tiltales med fullt navn.

Burde ikke Jørgen Ouren i SSB skrive noe spennende om at vi har gått fra Johnny, Tommy og Ronny fra Stovner til Mohammad fra Stovner? På bare under 20 år?

I 2014 greide ikke SSB å legge i det mest populære guttenavnet i Oslo på kartet:

Og det greide de heller ikke i 2015:

Eller i 2016:

Eller i 2017:

Hvis det var så spennende, så burde man i det minste ha klart å klemme inn det mest populære guttenavnet i landets hovedstad på kartet, ikke sant SSB? Nei, det ble vel for trangt mellom alle som heter William og Lucas. Man må jo prioritere, tross alt.

Aftenposten   SSB

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.