Foto: hf

I 2019  gratulerte vi SSB da de for første gang greide å legge inn navnet Mohammed i den grafiske oversikten over de mest populære guttenavnene på nyfødte.

 

Men det holdt ikke lenge. I 2021 er Mohammad igjen fjernet fra kartet:

Vi gir SSB en hjelpende hånd ettersom de fremdeles «ikke finner plass» til å legge inn hovedstaden i sin oversikt:

Helt siden 2007 har Mohammad vært det mest valgte guttenavnet for babyer i Oslo. Det var først i 2007 at SSB begynte å slå sammen alle stavevariantene av Mohammad.

Ved navnesøk på Mohamed i SSB database ser vi også at det er 7 kvinner som har Mohamed som første fornavn (!) Om de ble kvinner før eller etter at de fikk navnet er usikkert.

Mohammad, med alle skrivemåter, er også det mest utbredte mannsnavnet i Oslo (altså ikke bare nyfødte, men blant hele populasjonen).

Bydelsoversikten fra 2016. Les også: Bydel Mohammad

Tall fra SSBs tabell 10501. Her er alle variantene av navnet. Vi merker oss at det kun er personer med norsk personnummer som er med i statistikken. Det totale antallet har økt fra 10886 i 2013 til 16143 i 2020. SSB teller kun de som har satt opp Mohammad som sitt første fornavn.

Allerede i 2014 var det konstatert at Mohammed var det mest utbredte mannsnavn i Oslo.

– Det er veldig spennende, sa Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå til NRK da.

SSB
Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.