Nytt

Moralpolitiet er en saga blott, frafall fra islam er greit, kritikk av Mohammed godtas, og den enkelte jøde må ikke stå til ansvar for Israels handlinger etter anti-terrordemonstrasjonen?

Der gjentok norske muslimer hvor belastende det er å bli assosiert med marginale Profetens Ummah, og stadig bli avkrevd svar på om de tar avstand fra terroristene. De fortalte hvor krenkende de opplever det at deres tro blir misbrukt til terrorisme.

Raseriet var tydelig, og det samme var lettelsen over å få dele det med Norge.

Men vi fikk også høre imamen, som, til stor applaus, hadde en melding til sine imamkolleger: Dere må snakke med de unge muslimene, og forhindre at de blir hjernevasket inn i ekstremisme.

—–

Men de har også fått svar på tiltale, og det fra det hold de minst ønsket det.

De blir parkert intellektuelt og religiøst, og det skjer ved hjelp av talerstoler, intervjuer, kronikker og leserbrev. Det skjedde under rosetoget i 2011, og det skjedde i Oslo mandag. Og det skjer på tvers av de skillelinjene og fiendebildene de så gjerne ønsker å dyrke.

De blir parkert intellektuelt og religiøst

Sjelden markerer ytringsfriheten og demokratiet sin styrke så tydelig som når ekstremistene blir marginalisert, og budskapet deres blir revet i filler i offentligheten.

Mandag 25. august ble en maktdemonstrasjon.

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Profetens-Ummah-og-Ubaydullah-Hussains-budskap-ble-revet-i-filler-7680386.html