Nordmannen Kim Andre Ryding (26) er etterlyst med navn og bilde av Interpol på begjæring av norske myndigheter. VG trykker navn og bilde. Ryding er etterlyst på en såkalt «red notice».

Det er sjelden norske myndigheter benytter såkalte «Red Notice»-etterlysninger via Interpol. For øyeblikket er det bare seks andre personer i denne kategorien, blant annet terrorsiktede Anders Cameroon Østensvig Dale fra Nesodden som knyttes til al-Qaida i Jemen.

Aftenposten velger å anonymisere ham, til tross for at Interpol-siden ligger åpen.

Er det noen som tror at det samme ville skjedd med en farlig høyreekstrem terrorist?

Hvilket budskap er det Aftenposten tror de sender?

kim.andre.ryding

Ifølge Interpol kjempet Ryding for IS i årene 2013-2016, det er lenge.

– Vi har sendt en begjæring til Oslo tingrett om at han blir etterlyst internasjonal, pågripes og utleveres til Norge, bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til VG.

Man skulle tro det ville være forsvarlig å etterlyse mannen med navn og bilde i full offentlighet hvis det er slik at han er IS-kriger. Publikum kan være nyttige observatører.

Etterlysningen kan tyde på at PST/Interpol frykter for at han er sendt til Vesten. Som europeer glir Ryding ubemerket inn. Det står at han snakker både engelsk og arabisk.

Ryding er fra Moss. Han var i sin tid medlem av Profetens Ummah.

 

http://www.aftenposten.no/norge/Nordmann-26-terror-etterlyst-i-hele-verden-600006b.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.