Nytt

Aftenposten skriver at Høyre-politiker Aamir Sheik er medlem i den islamistiske gruppen Profetens Ummah på Facebook. Han har også hatt kontakt med medlemmene. Han har et ønske om å å få gruppens medlemmer inn på rett spor. Noen videre kritiske spørsmål stilles ikke.

Ville Christian Tybring-Gjedde (Fr.p) sluppet like billig unna hvis han var medlem i en nazistisk Facebook-gruppe, og i tillegg uttalte at han hadde vært i kontakt med medlemmene for å lede dem inn på rett spor?

Høyre-topp Aamir Sheikh har møtt det sentrale miljøet i Profetens Ummah flere ganger. – Jeg støtter ikke gruppen, men vil lede dem på rett spor, sier Sheikh.

——————–

Selv om det aldri har møtt opp i nærheten av så mange, teller gruppen Profetens Ummah over 600 medlemmer på Facebook.

En av dem er den profilerte Høyre-politikeren Aamir Sheikh. Han ble lagt til av Hussein i gruppen for en måned siden, og var ikke klar over at han var medlem i gruppen da Aftenposten ringte.

–  Når man er offentlig person og muslim, blir man ofte lagt til ulike grupper. Jeg har ikke vært klar over det , og jeg kommer til å fjerne meg fra gruppen i løpet av dagen, sier Sheikh.

Han understreker at han ikke støtter gruppen. Han har imidlertid dialog med lederskikkelsene i Profetens Ummah, og møtt dem flere ganger. Han snakket med Ubaydullah Hussain senest i går, torsdag.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Hoyre-politiker-medlem-i-islamistgruppe-pa-Facebook-7028694.html