Nytt

I en av artiklene om antisemittismen i Danmark i dagens Jyllands-Posten, tar Israels ambassadør Arthur Avnon bladet fra munnen og sier rett ut at uvesenet er på fremmarsj på de steder i vår verdensdel hvor det er mange muslimer:

Den samme trend, som vi ser her, er i de europæiske lande, hvor der er en større muslimsk befolkningsgruppe. I Tjekkiet, hvor jeg var ambassadør før, der sker det ikke. Men i visse lande er der områder, hvor man ikke kan gå som jøde – det er ligesom Gaza. I franske byer, i London, i Antwerpen, i Bruxelles. Der ser man den samme trend, og jøder leder efter et andet sted at bo.

At det forholder seg slik, kommer neppe som noen overraskelse for den som følger med, og observasjonene fra andre land, kombinert med moteksemplet Tsjekkia, viser det med enda større tydelighet.

Likevel er det oppsiktsvekkende at en diplomat ordlegger seg i så entydige vendinger. Det må ha sittet langt inne. Når det kommer fra et slikt hold, kan ikke ansvarlige personer lenger late som om man ikke aner noenting om hva som foregår, selv om andre vil ignorere, bortforklare, bagatellisere eller motsi det hele.

 

Uriasposten: Israel-ambassadør om jødehetz i Danmark: Samme trend ses i europæiske byer med mange muslimer