Nytt

Januar har i år vært preget av mange episoder med knivstikkinger i Oslo. Det er en femdobling i forhold til januar 2011. Politiet har ingen klare svar på årsaken til økningen, men ser ikke bort fra at været kan spille inn.

I januar i år ble hele tjue personer knivstukket i Oslo. Det er fem ganger så mange som den første måneden i fjoråret.

Politiet har få svar på hva som er årsaken til økningen.

– Det er et par ting som kan spille inn, som for eksempel været. Været i januar i år mot den bikkjekalde måneden i fjor, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Politiet ser alvorlig på januartallene.

– Dette skaper frykt, men da er det viktig å vite at én måned ikke betyr at det er en ny trend. Og politiet gjør nå det vi kan for å synliggjøre at kniv på offentlig sted er helt uakseptabelt, sier Andresen.

I fjor var det en bølge av overfallsvoldtekter i Oslo, men i årets januarmåned er det kun anmeldt en overfallsvoldtekt. Når det gjelder overfallsvoldtekter i januar snakker ingen om det kjølige været. Det er politiets innsats som har fått tallene ned i denne saken.

I tillegg til det ene overfallsvoldtekten, så har det vært forsøk på overfallsvoldtekt bl.a på Høybråten i  Groruddalen.

Men så langt i år har Oslo-politiet kun fått en anmeldelse av overfallsvoldtekt. Den skjedde natt til lørdag på i Maridalsveien på Bjølsen forrige helg. Politiet har foreløpig ingen mistenkte.

Ringte på døren – forsøkte å voldta

I tillegg skal et forsøk på overfallsvoldtekt ha skjedd den første uken i januar på Høybråten.

En mann hadde fulgt etter en jente, ringt på døren og kastet seg over henne da hun åpnet. Men foreldrene hennes våknet og mannen stakk av. 11. januar skal også en kvinne ha blitt forsøkt voldtatt på Fagerborg. Politiet setter saken i sammenheng med en annen overfallsvoldtekt i samme område lille nyttårsaften.

– Nå ligger vi ganske normalt i forhold til statistikken, selv om en er en for mye. Men de siste månedene har politiet hatt en ekstra innsats i helgene, og det har heldigvis fått ned antallet, sier hun.

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/Femdobling-i-antallet-knivstikkinger-i-Oslo-i-januar-6754966.html

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/n-overfallsvoldtekt-anmeldt-sa-langt-i-ar-6754660.html