Gratulerer med dagen lesere! Document.no har endelig fått ny design. Det fortjener dere.

Vi har både endret utseende og program. Document skrives ikke lenger i Movable type, men WordPress. Alt publisert stoff skulle importeres, det tar tid.

Det nye designet er mer fleksibelt, har flere muligheter. Som alltid når noe skiftes ut: man savner det gamle og vante. Men det gamle designet var ikke på høyden, hverken visuelt eller teknisk. Fontene er mer behagelig å lese når man tar opp sidene, og det ser mer ryddig ut.

Arbeidet er ikke ferdig, det vil komme flere underliggende sider, bla. en hvor man kan se hele produksjonen kronologisk, for den som har vært fraværende og ønsker å se helheten.

Designet er tilpasset en ny virkelighet med smarttelefoner og lesebrett. Dette vil garantert bli en viktig plattform for Document. Da blir stoffet mindre og siden mer komprimert.

Endelig har også annonsene kommet til Document. Det var en naturlig utvikling med dagens lesertall.

Den største forandringen innholdsmessig er at leserkommentarene har forsvunnet fra forsiden. Det er flere grunner til det. De tok uforholdsmessig stor plass, og kunne også gi et inntrykk av å være assosiert med redaksjonelt innhold. Det er mer ryddig at kommentarene finnes på selve artikkelen. Det nye Disqus-systemet gjør at man likevel kan følge med på trådene.

En stor takk og gratulasjon til George Gooding for vellykket prosjekt. Det er han som har designet og stått for det tekniske. Den største jobben er ikke synlig.

Addendum fra webmasteren

Velkommen til nye Document.no, jeg håper det smaker. Prosessen med å fornye nettstedet har tatt sin tid, av forskjellige grunner, men nå er det mer eller mindre på plass. I tiden fremover vil det dukke opp nye ting som vi har planlagt men som ikke rakk å være med til nylansering.

Vi har lagt ut webannonser, mulighet for å kjøpe anbefalte bøker gjennom Amazon.co.uk, og en smidig måte å enten donere til Document.no eller kjøpe aksjer i Document.no AS! Det finnes dermed mange måter å støtte Document.no i sitt arbeid!

Det nye kommentarsystemet
Noen vil nok være litt forvirret av det nye kommentarsystemet Disqus, men det er til alles fortjeneste. Isteden for å måtte huske enda en innlogging hos Document.no, kan du bruke en konto du allerede har, som Facebook, Twitter, o.l. eller så kan du registrere en Disqus-konto.

Et økende antall nettaviser har begynt å bruke Disqus, som betyr at du kan sømløst diskutere der og så her på Document.no uten å måtte logge inn på nytt. Det blir også mye enklere for deg å følge med på diskusjoner du selv har vært med på. Gjennom Disqus får du nemlig velge om du vil få e-post hver gang noen svarer på et av dine innlegg, eller så kan du følge med via RSS.

Måten det er lagt opp på skal også oppfordre folk til å kommentere med fullt navn, da dette gir en mer redelig og saklig debatt. Selvfølgelig er ikke dette aktuelt for en del, så man er ikke nødt til å gjøre det – men terskelen er blitt litt lavere. Følger du med på Document.no fra Facebook eller Twitter, så har du allerede hoppet over denne terskelen.

Legg gjerne igjen ris og ros i kommentarfeltet, jeg er interessert i å høre hva dere syns!

Mvh George