Kategori: Klima

På subsidie­baronenes lag: Milliard­subsidier til hav­vind, avvisende til kjerne­kraft

Norske politikere sitter fast i sine utopiske drømmer om vindkraft. Torsdag fikk havvindbransjen tid og rom på NRK Nyhetsmorgen til å fantasere om 62000 arbeidsplasser i 2050. Så kom Trond Mohn på banen med planer om kjernekraft i Norge. Nesten før noen andre fikk reagert, sa olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) tvert nei til den tanken.

Les mer»

– Jeg tror ikke på pavinne Greta Thunberg

Forza Italia har ikke «et ideologisk syn på miljøet», og «jeg tror ikke på pavinne Greta Thunberg», sier parti-nestleder og EU-parlamentets eks-president Antonio Tajani tre uker før valget i Italia. Tajani fornemmer trolig at klimasaken snart vil synge på det siste politiske verset.

Les mer»

– Klimapolitikken truer verden med kaos

Politikken for null­utslipp vil bli verdens­historiens dyreste, og kostnadene er i ferd med å bli uutholdelige, men makteliten høyner likevel innsatsen i klima­politikken, sier Bjørn Lomborg. Dette må ta slutt, krever den danske miljø­tenkeren, som frykter opprør og politisk kaos.

Les mer»

Prisbelønt klimaforsker: – Vi har ingen klimakrise

Verden har ingen klimakrise, færre dør av ekstremvær nå enn før, og matproduksjonen øker, sier den prisbelønte klimaforskeren Lennart Bengtsson. Det er krig og energimangel som skaper kriser, sier han. Paris-avtalen kan utløse alvorlige økonomiske problemer, mener Bengtsson.

Les mer»