Den norske redaktøren og gründer, Hans Geelmuyden, liker ikke klimapolitikken Støre-regjeringen fører.

«Norske klimapolitikere styrt av lobbyister, planlegger å pøse ut milliarder på å elektrifisere Melkøya og på karbonfangst på et avfallsanlegg i Oslo. I stedet burde de bruke litt av pengebingen vår på å hjelpe fattige land å finansiere sitt grønne skifte», skriver Geelmuyden i Nettavisen.

Han mener Støre tror på «klimanissen».

«Norges klimamål er temmelig nærsynt fordi Norge allerede er verdensmester på fornybar energi. Ingen andre land i verden dekker 50 prosent av energiforbruket sitt fornybart», skriver gründeren.

Resultatet til regjeringen blir symbolpolitikk med minimal effekt til høy kostnad, mener Geelmuyden, og skriver:

«På Melkøya koster det anslagsvis 1700 kroner å kutte ett tonn CO2 slik at Equinor kan produsere og selge mer gass til Europa slik at karbonutslippene i stedet øker der. Karbonfangsten på Klemetsrud koster 10 milliarder kroner, og reduserer Oslos utslipp med 400.000 tonn. Det tilsvarer 0,15 promille av EUs totale karbonutslipp fra energiforbruk.»

Geelmuyden mener at det ikke finnes noe annet land i verden som er villig til å betale så mye for å oppnå så lite.

«Jeg er ikke blant dem som synes det er uetisk å tjene penger. Tvert imot. Slik jeg ser det er det uetisk å sløse dem bort», avslutter han.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.