Breer trekker seg tilbake, Grønland blomstrer, Arktis-is forsvinner, havnivået stiger, stopp global oppvarming, ellers vil  Jorden dø!

Dette er mer eller mindre den meldingen vi har blitt bombardert med daglig i årevis. Alle sier det, så hvorfor skal vi ikke tro på det?

Bare noen få holder fast ved at den antropogene opprinnelsen til global oppvarming bare er en uprøvd påstand, dedusert utelukkende fra komplekse dataprogrammer kjent som generelle sirkulasjonsmodeller.

Tvert imot har vitenskapelig litteratur i økende grad fremhevet tilstedeværelsen av naturlig klimavariabilitet som disse modellene mislykkes i å gjenskape.

Denne naturlige variasjonen forklarer en betydelig del av den globale oppvarmingen som er observert siden 1850. Det antropogene ansvaret for den observerte klimaendringen i det siste århundret blir derfor urettmessig overdrevet, og de katastrofale spådommene er urealistiske.

Klimaet er det mest komplekse systemet på vår planet, og krever passende og sammenhengende tilnærminger som er i tråd med dets kompleksitetsnivå. Ifølge mindretallet av «klimaskeptikere» gjenskaper ikke klimasimuleringsmodeller den observerte naturlige klimavariabiliteten, og mislykkes spesielt i å rekonstruere de varme periodene de siste 10.000 år.

Disse periodene gjentok seg omtrent hvert tusende år og inkluderer den velkjente middelalderlige varme perioden, den romerske varme perioden, og generelt utstrakte varme perioder under Holocen Optimum.

Disse tidligere periodene var til og med varmere enn nåtiden, til tross for lavere CO2-konsentrasjoner enn i dag, og er knyttet til årtusenlange sykluser av solaktivitet.

Hvem skal vi lytte til?

Se denne videoen og lær mer om hvorfor det du blir fortalt i media om klimaendringene, ikke nødvendigvis forteller deg hele sannheten.




 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.