Juletreet på Universitetsplassen langs Karl Johans gate i Oslo med Slottet i bakgrunnen. Foto: Erik Johansen / NTB.

Filter nyheter har akkurat resirkulert sin årlige artikkel. «9 tips: Slik vinner du julediskusjonen mot familiens klimaskeptiker». Medlemmer av klimasekten tar nemlig dommedag på alvor, og Filter nyheter maner til krangel med kjettere, selv i jula med familien samlet.

Nå som anken til høyesterett er tapt (det om at oljekutt skal gi bedre vær i Molde i år 2100), er klimasekten mer på tuppa enn noen gang. Derfor må man regne med at familiens filterløse klimaaktivist insisterer på å misjonere for sitt syn. Her er mine ni råd for å bevare julefreden i stua.

Påstand 1: Forskere har grundig bevist at det været vi har nå – i gjennomsnitt – er annerledes enn det ville vært uten våre utslipp av klimagasser.

Du svarer: Jojo, men det er bare de forskerne som får betalt for å si det. Ikke de tusenvis av forskere som forsøker å redde vitenskapen – som for eksempel Klimarealistene her i Norge. Dessverre virker ikke fakta og ekte vitenskap på klimahysteriet, for dette er en religiøs bevegelse, og du har blitt like rundlurt som en vindkraft-politiker. Det betyr at du må være nisse i år.

Påstand 2: Klimaforskere har gått grundig gjennom alle de årsakene som kan ha bidratt, og kommet til at siden 1950 er det så å si bare våre utslipp av klimagasser som bidrar. De andre faktorene, som sola og vulkaner, har helt enkelt ikke vært sterke nok i den perioden til å forklare det vi ser

Du svarer: Da har du vel ikke lest det siste innen moderne solforskning. Og nå refererer du jo til den såkalte «hockeykølla» som ble avkreftet av IPCC for lenge siden på grunn av forskningsfusk. I virkeligheten viser jo data at det nesten ikke har vært noen oppvarming de siste 20 årene, og det har jo Samset fra Cicero selv innrømmet, da han ble presset av Nobelprisvinner Ivar Giæver på TV2 i 2015. Apropos komisk, nå begynner «Alene hjemme!»

Påstand 3: Klimaet var ikke varmere for 1000 år siden enn i dag.

Du svarer: Jo, det var varmere på Svalbard, og Grønland var bortimot grønt. Jostedalsbreen er bare ca 2000 år gammel, det har vært skog på Hardangervidda. Bare de siste 2000 år har vi hatt flere varmebølger, fordi klimaet alltid varierer, og hver eneste en har vært en gullalder for menneskeheten. Vi skal være glade for dagens klima og CO2-nivå, for det gir større avlinger og en tredobling av norske skoger på 100 år. NRK pøser ut fake news og eventyr hele året, så la oss se på «Tre Nøtter til Askepott» dere.

Påstand 4: Polarisen er ikke på vei tilbake. I snitt blir det mindre for hvert år– men akkurat som for temperaturen, så er det litt variasjon fra år til år. Faktisk er forskere bekymret for hvor raskt polarisen smelter.

Du svarer: I følge uavhengige isforskere legger isen på Grønland på seg, og derfor kalver breene mer. I fjor gikk en av verdens mest kjente klimaforsker seg vill i snøføyka og ble drept i forsøket på å bevise at isen var borte, og flere forskningsskip satt seg fast i isen. Det var snørekord i Norge i fjor også, og disse «forskerne» du hører på, har spådd at vinteren skulle være over for 20 år siden. De tar feil hele tiden! Nei, nå tar vi heller en akevitt og synger julesanger.

Påstand 5: Det er langt flere enn 97 prosent av forskerne som beviser at menneskeskapt global oppvarming er fakta

Du svarer: Javisst! 100 prosent av alle klimaforskere som får betalt for å bevise menneskeskapt global oppvarming, sier det er menneskeskapt global oppvarming. Og hva beviser det? Ingenting – for det er ikke sånn vitenskap fungerer. Vitenskap er ikke et demokrati hvor den med flest professorer vinner – men kanskje du vinner hvis vi spiller Monopol?

Påstand 6: «Dette er ikke en religion! Alle forskere lurer på om det finnes andre forklaringer enn menneskelige utslipp»

Du svarer: Nissetøys. De snakker om krise, dommedag, ofre oljen, og få grønt paradis i fremtiden. Klart det er religion. Og hverken Cicero eller Bjerknessenteret for klimaforskning bruker en kalori på å motbevise menneskeskapt global oppvarming. Selvfølgelig er dette en religion, akkurat som juleevangeliet. Hvem leser det i år?

Påstand 7: Vi kan ikke spå været i morgen, men vi kan faktisk spå klimaet, for det sier Bjørn Samset fra Cicero!

Du svarer: Jammen gjør han det. Og hva får han betalt for å si det da? Klimaendringer er et naturfenomen, på akkurat som vær, vulkaner og jordskjelv. Vi kan forske på det, men vi kan ikke forutsi det, styre det eller kontrollere det på noen måte. Det er ikke sånn naturen fungerer. Blås i dette tullet nå, så går vi heller en tur og sjekker dagens vinterklima.

Påstand 8: Dessverre er klimaendringene såpass alvorlige at det er enklere for oss å legge om til sol og vind, enn det er å legge om samfunnet til å bo nye steder og dyrke annen mat. Og sol og vind KAN dekke vårt energibehov.

Du svarer: Nei. Bare på papiret, med lekekalkulator. Og det er nettopp sånn svindel vind- og solkraft-selgerne lever av. Ser vi på de faktiske resultatene fra 40 år med utprøving av sol- og vindkraft, så er det en dyr fiasko, noe venstresidens egen Michael Moore har bevist i dokumentarfilmen «Planet of the Humans»: Der viser han at «fornybart» aldri kan erstatte ekte kraftstasjoner, og ødelegger naturen, kraftforsyningen, strømprisene og økonomien. Og uten økonomi, blir det ingen julepakker.

Påstand 9: Kina kutter utslippene sine så mye de klarer. Faktisk er Kina blant de mest klimabevisste landene i verden, derfor må vi gjøre vårt.

Du svarer: Næmmen, kjære deg…? Du vet jo at Kina er et kynisk, beinhardt diktatur, som driter fullstendig i naturvern, og trenger endeløst med billig kullkraft for å holde massene med mat og energi, og derfor bygger de hundrevis av kullkraftverk? Alle vet det. Her, pust i denne posten og få litt ekstra CO2, så roer du deg ned, og så pakker vi opp pakker, koser oss, og snakker ikke mer om dette klimatullet. OK?

 

Tviler du på at Kents bok havner under ditt juletre i år? Ikke fortvil, skogene vokser og det er ennå ikke for sent å bestille Klima-Antiklimaks. Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.