De konservatives favorittklovn på venstresiden, Eivind Trædal, er misfornøyd med NRKs dekning av klimakrisen sin.

Hvordan er det mulig, spør du kanskje, siden statskanalen jo er kjent for å være en av de absolutt fremste dommedagsprofeter når det gjelder klima.

Jo, de spurte på Facebook om man trodde at klimaendringene er menneskeskapte.

Dette mener Trædal er så til de grader dumt, da det jo i hans verden utelukkende er mennesker som har sørget for den ildkulen som vi nå lever på (ironivarsel her), og han mener at med dette så «byr NRK klimafornektere opp til dans».

«Spør en forsker, ikke spør kommentarfeltet! Men her handler det jo om å by klimafornektere opp til dans så man kan få litt engasjement i kommentarfeltet, og mye rekkevidde på artikkelen sin på Facebook», skriver Trædal.

Dermed så ble det viktig for MDG-klovnen å peke på at NRK faktisk er skattefinansiert, og han klarer heller ikke å dy seg for å komme med et spark til «useriøs media», denne gang i form av Nettavisen.

Eivind Trædal: – Dumme nordmenn ler av klimakrisen

«NRK får 6,1 milliarder skattekroner i året. Det er det eneste mediet det ikke er frivillig å betale for. Jeg forventer at de holder et høyere nivå enn Nettavisen eller andre tabloider. De burde ikke trenger å ty til slike tåpelige grep for å få folk til å klikke», skriver mannen til Lan Marie Nguyen Berg.

Mange konservative har uttrykt skuffelse over NRKs dekning av mange saker, inkludert klima. At man nå skulle få støtte fra en av de som er lengst ute på jordet på venstresiden, er svært overraskende, men likefullt gledelig, selv om agendaen til Trædal er umiskjennelig.

«Denne sommeren synes jeg i grunn mange norske redaksjoner har vært bedre enn NRK på klimajournalistikk. Det er jo litt flaut når man har så mye ressurser og et viktig samfunnsoppdrag. Skjerpings!»

Kanskje mener Trædal at Document har vært bedre enn NRK på klimajournalistikk også?

Eller kanskje ikke …

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.