Legemiddelselskaper betalte over tre år mer enn 33 millioner AU dollar (240 millioner NOK) til australske leger for å påvirke dem til å skrive ut produktene deres.

6500 leger på lønningslisten

Rundt 6500 australske leger mottok minst én betaling fra et legemiddelselskap fra november 2019 til oktober 2022, ifølge en fagfellevurdert artikkel publisert i Medical Journal of Australia publisert 6. mai:

– Legemiddelselskapene betaler leger og annet helsepersonell for å markedsføre sine produkter, vanligvis i form av konsulenthonorarer, sponsing av videreutdannelse og dekning av reise-, oppholds- og andre representasjonsutgifter, heter det.

Ukjent for offentligheten

I artikkelen bemerkes det at det er begrenset kunnskap om at selskaper betaler leger for å påvirke forskrivningen av legemidler.

– Offentligheten er i liten grad klar over at legemiddelselskaper betaler leger for å påvirke forskrivningen deres. Kjennskap til betalinger fra legemiddelindustrien kan redusere tilliten til legestanden.

– Australske leger bør reflektere over sitt forhold til legemiddelindustrien og vurdere om de trenger å ta imot betaling for efterutdanning, reiser og konsulentarbeid – og om det er tillitbyggende.

Behov for åpenhet

Forskerne konkluderer med at det er behov for mer åpenhet om betaling til leger for legemidler de skriver ut. 

De totale beløpene som ble betalt ut var høyest for Novartis, AstraZeneca og Bayer.

I 2016 publiserte Medicines Australia etiske retningslinjer som påla medlemmene å fremlegge lister over leger de betalte og hvor mye de betalte.

Blodpropp og død: EU trekker AstraZenecas covid-vaksine fra markedet

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.