Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). Foto: Javad Parsa / NTB

Ingen andre partier har betalt like mye som Arbeiderpartiet for annonser på Facebook. Likevel har oppslutningen om Ap falt sterkt på meningsmålingene.

På et drøyt år har Arbeiderpartiet sentralt samt partiets lokallag og profilsider brukt til sammen minst 6,7 millioner kroner på Facebook-annonser, ifølge Facebooks egen oversikt , skriver Journalisten.

Det til tross for at partiets egen kulturminister Anette Trettebergstuen gjentatte ganger har gått hardt ut mot selskaper som Facebook, og sagt at de bør tvinges til mer åpenhet, reguleres strengere og betale nasjonal skatt på sine skyhøye inntekter.

– Disse selskapene endrer rammene for vår offentlige samtale, og påvirker de redaksjonelle nyhetsmedienes vilkår. De unndrar seg skatt og hemmer konkurranse, skrev hun selv i et innlegg da hun ble kultur- og likestillingsminister i fjor høst.

Arbeiderpartiet har betalt hele ti ganger mer i annonsepenger til Facebook det siste året sammenlignet med regjeringspartner Senterpartiet, som brukte 636.360 kroner i samme periode.

– Politisk jobber vi med å begrense omfanget av disse tekgigantene, men som parti må vi i likhet med resten av Medie-Norge og de andre politiske partiene forholde oss til virkeligheten og aktivt være til stede der folk er, skriver assisterende partisekretær Mari Aaby West (Ap) på epost etter spørsmål fra Journalisten.

I meningsmålingene har imidlertid begge de to regjeringspartiene falt kraftig siden valget, så effekten av annonsering synes liten. Det går dårlig enten de annonserer eller ikke.

Fremskrittspartiet inntar andreplassen i pengebruk blant partiene på Facebook-annonser, med totalt 3,9 millioner kroner. Partiet ligger langt etter Ap i pengebruk, men har samtidig hatt en positiv utvikling på meningsmålingene.

Høyre har brukt 2 millioner kroner, under en tredel av Ap.

(NTB).

Les også: 

VGs partibarometer: Mer tristesse for Støre og Vedum

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.