Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) på pressekonferanse i Oslo om havvind. Foto: Lise Åserud / NTB

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) foreslår økt støtte til Nysnø med 1,86 milliarder kroner. Det skal få fortgang på såkalt grønn omstilling av norsk industri og næringsliv.

I det bunnløse sluket kalt «klimainvesteringer» er det alltid behov for nye milliarder. For der tapes pengene omtrent like fort som de pøses inn.

NTB melder at det nå skal gis bort (kastes bort) nye 1,86 milliarder kroner som en økning i investeringskapitalen i selskapet Nysnø, et av klimabransjens mest notoriske pengesluk.

Document har omtalt dette ved flere anledninger tidligere, se også artikkel under.

Til sammen for 2023 vil Nysnø bli tilført nær 2,5 milliarder kroner, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Det hele har et såkalt grønt fortegn, og da er det erfaringsmessig så som så med lønnsomheten, og tilsvarende stort behov for stadig nye midler.

Men hensikten er edel, nemlig å redde oss alle fra selve trusselen over alle trusler: Utslippene. Og her går som kjent Norge i front.

– Nysnø investerer i selskaper og fond som utvikler grønne løsninger. Den kraftige økningen i kapitaltilførsel skal bidra til å kutte utslipp og skape nye jobber, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Midlene til Nysnø er en del av satsingen på 15 milliarder kroner til regjeringens oppdaterte Veikart for grønt industriløft. Målet med satsingen er å få fortgang på store industriprosjekter med lave eller ingen utslipp.

Finansavisen har nylig hatt en sak om nettopp Nysnø og hva dette selskapet har prestert. Det er alt annet enn imponerende.

Statlig klimafond har tapt over 100 mill. på solaksje i år.

Solcelleinstallatøren Otovo har falt 60 prosent på Oslo Børs i år. For statlige Nysnø Klimainvesteringer, ledet av Siri Kalvig, er verdifallet på over 100 millioner kroner, skriver Finansavisen blant annet.

Her skal det nå svis av nye, offentlige milliarder. Dette er penger mange mener kunne vært brukt på svært mange andre formål som ville gitt mer mening.

Underlig nok er debatten i Stortinget om slike pengebruk nærmest fraværende. Så å si alle synes det er en god ide.

Les også:  

Budsjettlekkasje: 700 nye millioner av fellesskapets midler til «klimafond»

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.