Master  fra Holen og Skarg Kraftstasjoner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Et norsk strømselskap anklages for en usmakelig millionfeiring. Dette kommer frem i et mye delt Facebook-innlegg. Påstandene avvises fra selskapets side.

Det har stormet en del rundt landets strømselskaper, og de har vært beskyldt for å håve inn penger på bekostning av forbrukere og bedrifter.

Da skaper det naturlig nok en viss røre når et slikt selskap anklages for å bruke en bråte penger på å feste og drikke.

I et Facebook-innlegg lagt ut et par dager før julaften, skisseres et vilt julebord for 3.000 ansatte i et strømselskap i Kristiansand, skriver Børsen.

NTB melder om saken.

«De hadde en så dekadent fest for noen dager siden at den personen som fortalte meg det, sa at de som jobbet og serverte, ble kvalme. De brukte over en million kroner kun på alkohol», står det i innlegget.

Videre beskrives en absurd pengebruk, i en tid hvor mange kjenner på økt fattigdom på grunn av høye strømregninger. Slikt vekker harme i en tid der nettopp strømprisene og strømselskapenes rolle er under lupen.

Agder Energi navngis som selskapet som antakelig sto bak festen.

Fra selskapets side avvises beskyldningene om denne festen og den voldsomme pengebruken.

Dette er utvilsomt en krevende oppgave for selskapets kommunikasjonsansvarlige, men vedkommende gjør et forsøk:

Ifølge kommunikasjonssjef Jon Anders Skau hadde de en konsernsamling i starten av desember med 930 medarbeidere. Samlingen foregikk over to dager med mye faglig innhold, pluss en felles middag «i moderate former».

– Jeg synes det er uheldig at slike usanne historier sprer seg. Vi har alltid et bevisst forhold rundt hva vi bruker penger på, og om det er vår konsernsamling vedkommende i Facebook-innlegget sikter til, er det lite i innlegget som stemmer med virkeligheten. Vi brukte egne konferansierer på dagen, og lokale artister og vårt eget ansatt-kor bidro til underholdning, opplyser Skau til Børsen.

Han forteller at bakgrunnen for samlingen var at Agder Energi og Glitre Energi fusjonerte og ble til Å Energi i slutten av november.

Menge vil mene at selskapets versjon ville blitt styrket om det ble fremlagt kvitteringer som kan belegge historien om at det hele foregikk i moderate former, og at påstandene om dekadent pengebruk er usanne. Noen slik dokumentasjon er imidlertid ikke fremlagt så langt.

Les også: 

Forbrukerrådet advarer strømkunder: – Ikke la deg lure av strømselskapene!

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.