Rabita-moskeen i Oslo, som har mottatt over 20 millioner kroner i statsstøtte de siste fem årene, har i tillegg andre store verdier. Disse verdiene er aldri meldt inn til norske myndigheter.

Denne høsten fikk Rabita et rekordtilskudd fra staten, hvor Statsforvalteren sjenerøst delte ut 5.118.333 skattekroner til moskeen.

Men det er langtifra den eneste inntekten Rabita, som er en del av det muslimske brorskapet, har.

Rabita ikke bare er en moské, men også et eiendomskonglomerat med til sammen 13 eiendommer fra Alta til Tønsberg, som har kostet minst 60 millioner kroner i innkjøp, skriver Nettavisen.

Eiendommene er organisert i aksjeselskapet System Invest med fire eiendommer, og et datterselskap. I tillegg opprettet Rabita Amanastiftelsen i 2014, som i dag eier åtte eiendommer.

Rabita driver også et reisebyrå med pilegrimsreiser til Mekka. Fra fra dette reisebyrået er det kjøpt varer og tjenester i Belgia og Saudi-Arabia for 27 millioner kroner.

Finansieringen kommer fra land som Kuwait og Qatar.

Men til tross for at moskeen driver næringsvirksomhet, er det ikke registrert i mva-registeret, slik alle norske bedrifter er forpliktet til.

Dette er brudd på regnskapsloven, som kan gi opptil to års fengsel.

– Brønnøysundregistrene har aldri mottatt regnskap fra Rabita, sier seniorrådgiver Margrethe Meyer Trælvik i Regnskapsregisteret.

– Det islamske forbundet ble registrert i Enhetsregisteret 3. april 2002, og det har aldri sendt inn årsregnskap til Regnskapsregisteret, sier hun videre.

Staten bruker hundrevis av millioner på integrering – imamene motarbeider

Daglig leder i Rabita, Imen Hasnaoui, er mest opptatt av å fortelle hvor flott hun mener moskeen er.

– Vi er stolte over at vi representerer mange forskjellige etnisiteter og utgjør et vakkert mangfold, som vi mener er Rabitas kjennetegn, sier hun.

Dette mangfoldet har inkludert to fremmedkrigere, nemlig Anders Østensvig Dale og en norsk tunisier omtalt i media under navnet Jamal. Den terrorsiktede Zaniar Matapour var også på besøk i moskeen samme dag som skytingen ved London pub i Oslo.

Daglig leder i Rabita moskeen i Muslimsk Dialognettverk Imen Hasnaoui under statsminister Jonas Gahr Støres (Ap) besøk til Islamic Cultural Centre på Tøyen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Moskeen har også fått besøk av statsminister Jonas Gahr Støre og kronprinsesse Mette-Marit.

Hege Storhaug og stiftelsen Human Rights Service (HRS), har i mange år forsøkt å grave i forhold rundt Rabita-moskeen.

Det førte til skarp kritikk fra mange politikere, og til slutt at HRS mistet sin statsstøtte på 1,5 millioner kroner.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.