Regjeringens forslag om å redusere antall kvoteflyktninger sender et negativt signal til det internasjonale samfunnet – og det i en tid hvor behovene aldri har vært større.

Det mener Anne Bergh, som er generalsekretær i Røde Kors.

– Røde Kors er glad for at regjeringen stiller opp for dem som har flyktet hit fra krigen i Ukraina. Men det minsker ikke behovet for å få flyktninger i andre deler av verden ut av uholdbare situasjoner, sier hun til Vårt Land.

Bergh er spesielt opptatt av dem som befinner seg i flyktningleirer rundt om i verden, og beskriver situasjonen der som prekær.

– De har flyktet fra hjemlandet og kan ikke returnere, og kan heller ikke starte et verdig liv i en leir som kun er ment å være et midlertidig oppholdssted og hvor grunnleggende behov ikke dekkes, sier hun.

Kina støtter muslimer og Palestina

Cox’s Bazar i Bangladesh er verdens største flyktningleir og huser nesten 1 million rohingya-flyktninger.

Rohingya er en etnisk folkegruppe som i hovedsak er bosatt i Rakine, en delstat i den vestlige delen av Myanmar, og de er i all hovedsak muslimer.

Bergh forteller at disse flyktningene må få komme til Norge, fordi de har opplevd «brann, klima-relaterte kriser og epidemier i de overfylte områdene de må bo i».

Generalsekretæren i Røde Kors er dypt bekymret for regjeringens varslede forslag om å redusere antallet kvoteflyktninger, og mener det sender et negativt signal til det internasjonale samfunnet.

– Norge nedprioriterer en internasjonal ansvarsfordelingsmekanisme, og det i en tid hvor behovene aldri har vært større. Å ta imot flere kvoteflyktninger er én av løsningene, avslutter Bergh.

 

 

Kjøp billetter til lesermøtet her!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.