Begrunnelsen for å stanse togene nordover fra Oslo på tredje dagen oppgis å være «overvann», nærmere bestemt ved Leirsund stasjon. Statsministeren besøkte onsdag morgen Leirsund for å se «overvannet» som hindrer togene i å gå.

Bane Nor informerer:

Togtrafikken mellom Oslo S og Oslo lufthavn stengt fram til onsdag morgen på grunn av flom, opplyser Bane Nor. Mye overvann ved Leirsund stasjon er årsaken.

– Det er stengt mellom Oslo S og Eidsvoll på grunn av flom. Ny oppdatering onsdag 9. august klokken 6, skriver Bane Nor i en trafikkoppdatering tirsdag ettermiddag.

Årsaken er først og fremst overvann ved Leirsund. Trafikkoperatør Olav Nordli i Bane Nor opplyser til NTB at de ikke har noen prognose for når jernbanen kan åpnes igjen. Vannet må trekke seg tilbake, og deretter må skadene på skinnegangen inspiseres.(NTB)

Document kom i skade for å skrive at Gardermobanen ikke går forbi Leirsund. Det er feil. Gardermobanen går direkte Lillestrøm -OSL, men passerer Leirsund. Vi sjekket Bane Nors kart og der kunne man få inntrykk av det motsatte.

Vi ringte Bane Nor og heller ikke kundeservice var sikker, men måtte komme tilbake.

Svaret var bekreftende. Document har ikke noe problem med å innrømme feil.

Gardermobanen knekker sør for Jessheim. Det kan konstateres ved selvsyn.

Vi står fast ved at informasjonen har vært elendig og uspesifikk.

Støre tenker på vannet som må få tid til å synke. Han finner ikke så mye av det på Leirsund så han må tenke på Ål i Hallingdal.

– Når regnet går ned og slutter, så begynner en annen utfordring, da skal vannet videre og ut, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han onsdag besøkte flomutsatte Leirsundtogstasjon i Lillestrøm kommune.

Ekstremværet Hans har i løpet av de siste dagene herjet flere steder i landet, og et betydelig antall mennesker er evakuert fra hjemmene sine. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) venter blant annet flere jordskred og mer flom i dagene fremover.

Flere skred har allerede gått, blant annet i Hallingdal, der Støre mener trykket er stort.

– Nå er det største trykket andre steder. I Hallingdal-området pågår det ganske heftige operasjoner for å nå folk. Jeg reiser ikke ditt nå. Det handler om å ikke forstyrre dem som er i beredskap, de skal få gjøre den jobben videre, sa statsministeren. (NTB)

Onsdag ettermiddag er fremdeles R12 til Eidsvoll innstilt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.