Vestlandet har opplevd mye nedbør natt til fredag, og nå er E16 stengt flere steder på grunn av flom. Regnet har ikke gitt seg og forverrer situasjonen.

Like før klokken 10 fredag formiddag ble farevarselet oppjustert til rødt nivå for flom for indre deler av Vestland fylke, skriver Aftenposten.

«Veier kan bli stengt på kort varsel. Lokale variasjoner kan forekomme og vi oppfordrer derfor folk til å holde seg oppdatert om situasjonen gjennom media eller via varsom.no. Ved behov for akutt hjelp, kontakt politiet på 112», skriver politiet i en pressemelding.

Bergens Tidende skriver at Årdal kommune stenger alle skoler.

Årdal kommune opplever femtiårsflom og er i full beredskap. Alle skoler er fredag stengt.

Det er også frykt for at en bro skal kollapse.

E16 ved Hole i Voss er stengt på grunn av flom. Europaveien er også stengt ved Vinje, mellom Voss og Opheim på grunn av flommen, melder NTB.

Også jernbanen rammes av flommen.

Veitrafikksentralen meldte kl. 11.30 om veistrekninger som var rammet.

  • E16: Flomstengt både øst og vest for Filefjell. E16 ved Hole i Voss er også stengt. Veien er også stengt ved Vinje, mellom Voss og Opheim på grunn av flommen.
  • Fylkesvei 572 mellom Bruravik og Vallavik i Ulvik: Stengt grunnet rasfare
  • Fylkesvei 5631 i Øygarden i Årdal: Meldinger om stein og jordskred som sperrer veien. Entreprenør jobber med opprydding.
  • Fylkesvei 48 i Kvam: Delvis stengt ved Mundheim på grunn av flom. Det er omkjøring om Fylkesvei 549 via Sævareid.
  • Riksvei 13 Tveisme, mellom Bu og Kinsarvik i Ullensvang: Meldinger om jord og stein i veibanen. Det skal være passasje og entreprenør er på vei.
  • Fylkesvei 576 ved Oma i Kvam herad: Nå åpen for ferdsel etter et ras natt til fredag.

Politiet ber folk i utsatte områder være varsomme og unngå å ferdes utendørs mindre det er strengt nødvendig. Det er høy risiko for skred, stor vannføring og flom, ifølge Aftenposten.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.