Riksrevisjonen retter flengende kritikk mot Stortingets presidentskap og bruker uttrykket «sterk kritikkverdig». Det er den skarpeste kritikken Riksrevisjonen kan bruke. Beskrivelsen er knusende:

Regelverk, informasjon og kontroll er forvaltet på en svært mangelfull måte. Stortingets presidentskap har dessuten ikke hatt tilstrekkelig kontroll på at ordningene har blitt forvaltet på en tilfredsstillende måte, slår Riksrevisjonen fast.

Styringen har ikke vært forsvarlig. Det har gjort at stortingsrepresentantene ikke hvilke ansvar de selv har hvis de benytter seg av de økonomiske ordningene. Det er lett å tenke på hybelordningen.

Riksrevisjonen mener disse forholdene er sterkt kritikkverdige, noe som er den sterkeste formen for kritikk som revisjonen kan gi. (NTB)

Stortingspresident er Masud Gharahkhani som tjener 1.869.000 i året, like mye som statsministeren. Men det er flere enn han som bærer ansvaret for det som fremstår som rot.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen: Tilliten svekket

Alt rotet med etterlønn og pendlerboliger har svekker tilliten til Stortinget, mener Riksrevisjonen. Det er sjelden sterk språkbruk fra den kanten.

– Konsekvensen er at det har skjedd betydelige feil. Det er sterkt kritikkverdig og viser at Stortinget ikke har hatt orden i eget hus. Det har svekket tilliten til vår viktigste folkevalgte institusjon – en tillit som er avgjørende for det norske demokratiet, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. (NTB)

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.