Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Foto: Vidar Ruud / NTB

Ap innstiller tidligere finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som ny riksrevisor etter Per-Kristian Foss (H).

NTB forteller at Arbeiderpartiets stortingsgruppe har nominert Schjøtt-Pedersen som sin kandidat, og refererer til Aftenposten.

Schjøtt-Pedersen tar dermed over etter tidligere Høyre-nestleder Per-Kristian Foss, som har vært riksrevisor siden 1. januar 2014.

62 år gamle Schjøtt-Pedersen er en av landets mest erfarne politikere. I 1981 ble han valgt som vara til Stortinget fra Finnmark. Han har siden vært fiskeriminister i Jagland-regjeringen og finansminister i Stoltenberg-regjeringen 2000–2001.

Han var også stabssjef ved Statsministerens kontor og deretter samordningsminister i Stoltenbergs andre regjering (2005–2013).

Fra 2015 til 2020 var Schjøtt-Pedersen direktør for bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass, og fungerte her som en «forsvarer» for norsk oljevirksomhet mot stadige angrep fra klimabevegelsen.

Riksrevisjonen skal føre kontroll med at statens midler brukes og forvaltes på en økonomisk forsvarlig måte og i samsvar med Stortingets vedtak og forutsetninger.

Norge har en innarbeidet tradisjon for at «godt voksne» eks-politikere tildeles ulike toppstillinger i offentlig forvaltning.

 

Julegavetips! Bestill den nye utgivelsen fra Document Forlag:
Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!


Bestill også denne, perfekt som julegave: 
Kjøp Kents bok her!

Bestill høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.