14 kullkraftverk og ett oljekraftverk er i full drift for å produsere energi i Tyskland. Hvorfor bruker de ikke vindkraft i stedet?

NTB skriver om saken.

Kraftverkene ble enten startet opp igjen eller hadde ikke stengt da gasskrisen startet, og det er foreløpig ingen planer om å stanse dem før i mars neste år, ifølge tyske energimyndigheter.

At kraftverkene er i full drift, er et ledd i myndighetenes innsats for å redusere Tysklands avhengighet av naturgass etter Russlands invasjon av Ukraina og den reduserte tilgangen på russisk gass.

Ifølge det tyske statistikkbyrået kom 33 prosent av landets strøm fra kullkraftverk i fjor. I 2021 var tallet 30,2 prosent.

Slik fungerer det grønne skiftet. Merkels nedstengning av kjernekraftverk, for deretter å gå all in på russisk gass, vil bli dyrt for både befolkningen og næringslivet i Tyskland.

Gassandelen gikk litt ned, men holdt seg relativ stabil. For Tyskland hadde fylt opp gasslagrene før krigen i Ukraina startet.

Det er verdt å merke seg at Tyskland har bygget opp en enorm vindkraftindustri. Allerede i 2020 nærmet det seg 30.000 vindturbiner. Men allikevel fyrer de med kull og olje. For vindkraften leverer som kjent bare av og til.

Er det virkelig særlig smart av Norge å følge etter og kopiere denne politikken? Tyskland viser jo tegn på at de har fått nok.

Les også:

Måling: Tyskere flest vil hverken forby olje­fyring eller biler med forbrennings­motor

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.