Heyden-kraftverket i Petershagen. Foto: ChristianSchd, CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons.

Det tyske multinasjonale energiselskapet Uniper kunngjør at kullkraftverket Heyden i Petershagen, Nordrhein-Westfalen, settes i regulær kommersiell drift igjen fra neste mandag og frem til april 2023.

Hensikten med gjenåpningen av kraftverket, som går på steinkull og var i full drift fra 1987 til i fjor, er å spare gass, skriver Die Zeit.

Heyden er et av de største kullkraftverkene i Tyskland, og kan teoretisk levere 875 megawatt (MW), men Uniper advarer om at strømproduksjonen risikerer å bli ustabil på grunn av begrenset kapasitet for jernbanelevering av kull, opplyser den tyske avisen.

En forordning som trådte i kraft den 14. juli, autoriserer gjenåpning av steinkull­kraftverk hvis hensikten er å spare gass.

Nylig ble også et kullkraftverk i Hohenhameln startet opp igjen, melder NTB.

Og flere kan det bli: Det Essen-baserte selskapet Steag har kunngjort at det vil sette kullkraftverk i drift igjen, skriver Die Zeit.

Kullkraft resulterer i relativt store utslipp av CO2 pr. produsert energienhet, men mengden er litt lavere fra steinkull enn fra brunkull.

Hvis energikrisen vedvarer, og behovet for kullkraftverk med den, vil disse gjenåpningene uunngåelig være til hinder for at Tyskland klarer å nå de politisk sterkt etterstrebede «klimamålene».

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.