Her sees et kullkraftverk eid av Uniper og et BP-raffineri ved siden av en vindturbin i Gelsenkirchen, Tyskland. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Tirsdag kunngjorde tyske myndigheter en bevilgning på 3,36 milliarder kroner i kompensasjon for å stenge kullkraftverk. Fra nyttår vil ikke lenger selskapene som eier de elleve kullkraftverkene, få selge strømmen de produserer, til tross for at landet sliter med store energiproblemer.

Tyske myndigheter har vedtatt stenge ned hele kullindustrien sin innen 2038,  som en del av tiltakene for å oppfylle Parisavtalen. Nedstengningene skal skje ved at myndighetene betaler ut vel 4,35 milliarder Euro (ca 46 milliarder norske kroner) innen 2038. Tyske myndigheter klarer imidlertid ikke innrømme at energieksperimentet «Grønt Skifte» har feilet fullstendig, og at vindkraftindustrien i Tyskland har kollapset. Klimahysteriet har blitt en mani som trumfer alle hensyn til eget samfunn.

Tysk vindkraft-fiasko stopper ikke klimahysteriet 

Det er rett og slett ikke plass til flere vindmøller i nord-Tyskland. Arealmangelen er akutt, protestene begynner å bli rasende, og tallene viser tydelig at vindkraft ikke klarer å erstatte kullkraften. Tvert om må kullkraftverk stå bi som «backup» hvis vinden løyer, og en slik dobbel løsning blir naturligvis dobbelt så dyrt for strømkundene. Derfor har Tyskland noen av verdens høyeste kraftpriser, som igjen skaper energifattigdom hos millioner.

Tyskland mangler ikke energiressurser

Tyskland er ikke energifattig. De har kull nok i massevis for hundrevis av år fremover, og fortsatt produseres en tredel av strømmen i Tyskland av kullkraftverk. Klimapolitikk hindrer imidlertid at landet utnytter sine egne energiressurser, og derfor bygger Tyskland vindkraft her i Norge. Ikke for å få tak i mer vindkraft, men for å få tak i vår stabile vannkraft. Siden vi i praksis er en EU-koloni, (og et paradis for energi-oligarker) må vi bare akseptere det.

For å sikre energiforsyningen har Tyskland også fått bygget den 1200 kilometer lange gassrørledningen NordStram fra Russland, og noe av dette vil kompensere for bortfall av kullkraft. I tillegg åpner Tyskland nye og moderne kullkraftverk, som Datteln 4.

Flere nedstengninger kommer

Denne nedstengningen er kun den første av flere runder der selskap kan søke om kompensasjon for å avslutte driften. Svenske Vattenfall, har søkt om slik kompensasjon, for nå er de pålagt å stenge kullkraftverket Moorburg utenfor Hamburg.

Klimapolitikken setter stadig flere Europeiske land i en vanskelig og veldig kostbar energiskvis, som medfører ekstreme strømpriser, ustabil strømforsyning, og stor energimangel. Det rammer naturligvis både næringsliv og private. Samtidig bygger Kina kullkraftverk så fort de kan.

Kina har nesten 250 gigawatt (GW) kullkraft som nå er under utvikling, mer enn hele kullkraftkapasiteten i USA, sa en ny studie torsdag (25. juni, 2020, red.anm) som satte landets forpliktelser til å kutte fossilt drivstoffbruk under sterk tvil.

Beijing har lovet å erstatte kull med renere energiformer, men nye kullprosjektgodkjenninger har akselerert i år, ifølge studien fra Global Energy Monitor (GEM) og Center for Research on Energy and Clean Air (CREA). (Reuters/Energyworld)

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.