Bygning under oppussing i Weimar. Foto: Dr. Bernd Gross, CC BY-SA 3.0 DE / Wikimedia Commons.

Kravene til bygningsmassen som går frem av EUs nye klima­direktiv, tilsier at 45 prosent av boligene i Tyskland må renoveres innen ni år, og det er absurd, skriver en organisasjon i den tyske eiendoms­bransjen til Tysklands bolig­minister Klara Geywitz (SPD).

I brevet, som Die Welt har fått tilgang til, skriver den ikke nærmere identifiserte organisasjonen at mer enn halvparten av eneboligene og tomannsboligene i Tyskland vil trenge kostbare oppgraderinger, og at disse vil overvelde eierne finansielt.

Organisasjonen, som advarer statsråden om konsekvensene av kravene, anfører at det ikke finnes stor nok kapasitet blant håndverkerne i Tyskland til å gjennomføre de planlagte endringene, skriver den tyske avisen.

EU-parlamentets energikomité stadfestet nylig klimadirektivet, som blant annet forlanger at laveste tillatte energi­klasse for boliger være E innen 2030 og D innen 2033, og at de i motsatt fall ikke skal kunne selges eller leies ut. Innen 2050 skal alle bygninger i unionen være «klimanøytrale».

EU-parlamentet skal stemme over direktivet, som er blitt kritisert av Italia og Polen men støttes av Tyskland, i mars.

Hele foretagendet lar seg i praksis ikke gjennomføre, advarer den anonyme organisasjonen i eiendomsbransjen i henvendelsen til Tysklands boligminister, som regjeringen ikke har besvart.

De årlige energirelaterte vedlikeholdskostnadene for bygningsmassen i Tyskland er på ca. 40 milliarder euro. Dette beløpet kan etter de nye reglene øke til så mye til 182 milliarder euro, skriver Die Welt.

 

«Klimamålene» for tyske bygninger anslås å koste minst 3000 milliarder euro

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.