Fra mottaksstasjonen på den tyske siden av gassrørledningen «Nord Stream 1» i Lubmin. Foto: Stefan Sauer / DPA via AP / NTB.

Russlands inntekter fra eksport til Tyskland i 1. halvår av 2022 var på rekordhøye 22,6 milliarder euro, viser en analyse av nye offisielle tall fra tyske statistikkmyndigheter som er omtalt i Die Welt.

Sammenlignet med 1. halvår av 2021 har verdien av den tyske importen økt med 52 prosent, skriver den tyske avisen.

Grafikk: Die Welt.

Til tross for at deler av samhandelen med Russland rammes på grunn av sanksjonene som er innført etter invasjonen av Ukraina den 24. februar, har prisen på gass økt så kraftig at Tyskland betaler mer til Russland enn før.

Slik finansierer Tyskland i praksis Putins krigføring i Ukraina. Russlands militære utgifter var i 2021 på rundt 57 milliarder euro.

Sanksjonene har altså ikke bidratt til å tvinge Putin-regimet i kne. Ifølge en lederartikkel i Süddeutsche Zeitung i juli handler sanksjonene egentlig om noe annet enn å svekke Putin, nemlig om å sende et signal om at krig er galt.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.