Ukraina ønsker samtaler med Tyskland som en likeverdig partner, uten at Tyskland alltid tar hensyn til Russland på grunn av frykt, uttaler Ukrainas ambassadør til Tyskland, Andriy Melnyk, i et radiointervju med den tyske kringkasteren Deutschlandfunk.

Melnyk sier også i intervjuet at Ukraina ønsker en hjelpepakke verdt milliarder av euro fra Tyskland, til å støtte stabilisering av Ukrainas økonomi. Tyskland må dessuten gi politiske garantier for tyske investeringer i Ukraina, legger Melnyk til. Melnyk mener tyske myndigheter bør lage et støtteprogram med lavere rentesatser til ukrainske selskaper.

Melnyk gjentar også Ukrainas krav om å få tilsendt våpenforsyninger fra Tyskland, samt støtte til Ukrainas ønske om å bli EU-medlem.

Scholz drar til Ukraina mandag og skal møte president Volodymyr Zelenskyj. Tirsdag drar Scholz til Moskva for å møte Russlands president Vladimir Putin.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.