Olaf Scholz. Stillbilde: Die Welt.

Som reaksjon på Russlands fremgangsmåte i Ukraina har den tyske regjeringen besluttet å stanse prosjektet med gassrørledningen Nord Stream 2 mellom Russland og Tyskland inntil videre, kunngjør den tyske statsminister Olaf Scholz.

Rørledningen vil ikke bli sertifisert, og dermed kan den heller ikke komme i drift, sa Scholz under en pressekonferanse mandag formiddag.

Russlands president Vladimir Putin har begått alvorlige brudd på internasjonal lov med beslutningen om å anerkjenne to ukrainske utbryterregioner, sa Scholz ifølge Die Welt – ikke bare Minsk-avtalen, men også FN-charteret, som verner om staters suverenitet og territorielle integritet.

EU har allerede drøftet innføring av sanksjoner mot Russland. Samtidig advarer Scholz mot å eskalere situasjonen. En krig ville være katastrofalt og må unngås, sier den tyske statsministeren, som oppfordrer Russland til å finne fredelige løsninger.

Ukrainas president Zelenskyj fortjener vår respekt for ikke å ha latt seg provosere av Russland, som er det Putin håper på for å skaffe seg et påskudd til å ta hele Ukraina, sa Scholz.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.