NTB

Tyskland og Frankrike skal undertegne bilaterale avtaler om sikkerhetsforpliktelser med Ukraina fredag, opplyser landene.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøker Berlin fredag, der han skal møte Tysklands statsminister Olaf Scholz, heter det i en uttalelse fra tysk hold.

– I rammene av disse samtalene vil det undertegnes en bilaterale avtale om sikkerhetsforpliktelser og langvarig støtte, heter det i uttalelsen. Zelenskyj og Scholz skal så holde pressekonferanse, før Zelenskyj møter Tysklands president Frank-Walter Steinmeier.

Senere ventes det at Zelenskyj drar til Paris for samtaler med Frankrikes president Emmanuel Macron. Macron vil understreke at Frankrike er fast bestemt på å «fortsette å gi, på lang sikt og sammen med alle sine partnere, urokkelig støtte til Ukraina og det ukrainske folk», heter det i en uttalelse fra hans kontor.

Avtalen med Frankrike ventes å legge rammene for langvarig humanitær og økonomisk støtte, støtte for gjenoppbygging av landet og militær bistand.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.