USAs president Joe Biden under en pressekonferanse i Mexico City den 10. januar 2023. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB.

En av mine Facebook-venner bemerker at det er forskjell på de vestlige demokratiene og det stadig mer totalitære Russland, og det er i det minste sant i den forstand at vestlige herskere for det meste er flinkere til å pynte på undertrykkelsen.

Hva demokratiet angår, er det svært tvilsomt om man kan kalle USA demokratisk. I et demokrati mobiliserer ikke staten politiet for å sensurere og forfølge sine kritikere, slik Biden-administrasjonen har gjort med FBI.

I et demokrati pusser ikke justisdepartementet politiet på foreldre som protesterer mot woke-indoktrinering av barna sine og kaller dem terrorister. Et demokrati er dessuten kjennetegnet ved at det er frie valg – og ikke utbredt valgsvindel, som i USA.

I et demokrati avspeiler de store mediene forskjellige synspunkter, mens de i USA lenge har opptrådt som det demokratiske partiets lydige redskaper.

Det er heller ikke mye igjen av demokratiet i Vest-Europa, hvis man med demokrati mener et system hvor borgerne gjennom frie valg kan påvirke den politiske kursen. Et slags øverste sovjet i Brussel bestemmer det meste.

Det er også likegyldig om borgerne i land etter land tilkjennegir sin motstand mot masseinnvandringen og den påfølgende islamiseringen. På en eller annen måte fortsetter det bare.

Vi kan etter hvert like godt bli hjemme neste gang det er valg.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.