Facebook strammer løkken. 

Facebook har innført en sensur-praksis som minner om tilstandene i Kina. Meninger som staben av nidkjære sensorer ikke liker, stemples som «usanne» og blir slettet. Eventuelt utestenges hele grupper, som det skjedde med Trump-gruppen i Sverige.

I Sverige som i de fleste andre land finnes det både motstandere og tilhengere av Donald Trump.  (Joe Biden er det pussig nok ingen som bryr seg noe særlig om).

I Sverige hadde Trump-tilhengerne laget sin egen Facebook-gruppe. Det er nettopp slikt man kan gjøre i et fritt land, enten man støtter den ene eller andre kandidaten i et demokratisk valg.

Men for det sensur-regimet som nå styrer i Facebook, ble det for drøyt med en gruppe som åpent tillater seg å støtte “feil person” i det amerikanske presidentvalget.

Det er Nya Dagbladet som forteller om hvordan det gikk med den svenske Facebookgruppen som heiet på Donald Trump i høstens valg:

«Den svenska Facebookgruppen “Trump-supporters from Sweden”, som efter kort tid fått över 1000 anhängare, stängdes nyligen ned av Facebook.»

Det beskrives hvordan gruppen helt fra starten av slet med sensur fra Facebooks nidkjære demokrati-motstandere:

«Grundaren Anna Appelvik berättar för Nya Dagbladet att det till en början inte var några problem att driva gruppen, förutom några meddelande från Facebooks “oberoende faktagranskare” som anmärkte på att vissa inlägg som delades av gruppens medlemmar innehöll ”osanning” och därför hamnade längre ned i gruppens flöde.

Till exempel när någon postade en bild på Joe Biden med en kritisk kommentar, kom det varningar från Facebook och bilden täcktes genom att skuggas och märktes som ”felaktig information”.

Det endte med at Facebook stengte hele gruppen. Det ble for mye av det sensorene oppfattet som «usant», det vil si informasjon som ikke er i tråd med Biden-kampanjens retorikk.

«– ….förra torsdagen, på tidig kväll, då Facebooks ”oberoende faktagranskare” rapporterade in sammanlagt 5-6 meddelanden till min inkorg i gruppen att det var flera personer därinne som delade “osanna” bilder och länkar.

Och mer än så hann jag inte reagera på förrän de efter cirka 15 minuter efter dessa “varningar” i min inkorg släckte ned min grupp», berättar Appelvik.

Dermed var gruppen søkk borte, både for grunnleggeren og alle de 1000 medlemmene.

«–…. vi måste slå ned näven i bordet och visa att mainstreammedia och etablissemanget går för långt i sin jakt på oliktänkande när de börjar på att ta ned bilder, grupper, inlägg, samt sätter folk i “Facebook-fängelse”, säger Appelvik.

Det har opprørt mennesker over hele verden hvordan Facebook nå opptrer. At man eksempelvis stengte all deling av nyheter fra den store avisen New York Post om Biden-familiens korrupsjonssak i USA, er helt uakseptabelt i et fritt samfunn. Hva man enn måtte mene om den konkrete saken. Det minner om tilstandene i diktaturer som Kina, og har også en vemmelig eim av fascisme.

Mangelen på respekt for vestlige frihetsidealer hos medier som Facebook og Twitter er sjokkerende. De har brukt vestlig pressefrihet til selv å vokse seg store og tjene seg søkkrike. Nå er de plutselig i gang med å undergrave den samme friheten.

Disse store mediene dessverre blitt en raskt voksende kreftsvulst på de frie samfunn. De er i ferd med å etse i stykker demokratiet.

Lokale organisasjoner i ulike land opptrer som såkalte faktasjekkere for Facebook. Det innebærer at de er en slags angivere og håndlangere i et system av sensur og meningsundertrykkelse. De mottar penger for å undergrave andres grunnleggende frihet. Det er så ynkelig og forkastelig at man mangler ord.

Her i Norge har den stadig mer omstridte gruppen som ironisk nok kaller seg Faktisk.no, et samarbeid med Facebook.

Hvis man ikke kan overleve økonomisk uten bedrive slik tarvelig virksomhet, burde man antagelig vurdere å legge ned.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.