Memet som Heidi Brandtner (L) postet på sin Facebook-vegg er en god illustrasjon på hvor galt det kan gå når hvite, liberale, svenske kvinner skal forklare sitt syn på verden. Illustrasjon: Facebook

Den «liberale» kanselliassistenten for Liberalerna (L) i den svenske Riksdagen, Heidi Brandtner, er så liberal i sin iver etter å tekkes de nye, autoritære woke-prinsippene, at hun mener det er verre å stemme på «nazistene» i Sverigedemokraterna (SD) enn det er å støtte IS. Hun får støtte av andre, kvinnelige «samfunnsstøtter.

Brandtner er ikke bare en ordinær, politisk sekretær (kansliassistent) for Liberalerna. Hun sitter også i styret for Liberala Kvinnor i Stockholm, og må slik sett sies å være en relativt innflytelsesrik påvirker. Selv om Brandtner nå har fjernet memet fra sin Facebook-vegg, er hennes kommentarer tatt vare på.

Innlegget har forståelig nok vakt oppsikt, til og med i det ellers så politisk korrekte Sverige.

Den här meme-mallen har några år på nacken nu och vilken grupp människor som representeras av apskallen beror förstås på vem som lägger upp bilden. Och görs det med humor och lite finess kan det till och med vara kul. Men när en person som representerar ett riksdagsparti använder den för att hävda att folkmördare har ett mer utvecklat intellekt än de som röstar på SD, är det bara beklämmande och ungefär lika moget som att klottra ”bajs” på en hissvägg.

Så hur tänker kvinnor (för det är faktiskt oftast kvinnor) som lägger upp en sådan här fjortisgrej på sociala medier? Vad är Heidi ute efter, egentligen? En klapp på axeln från ett hänfört gäng goda medsystrar? En tjejkram? En kvart i TV-studion? Fan vet.

Men det blir verre enn som så. Skribenten på «Det Goda Samhället» fulgte tråden til kansliassistent Brandtner, og fant en kommunalsjef med ansvar for individ- og familieomsorg, som tidligere også har jobbet som politiinspektør:

 

”Det finns så många dimensioner i den här bilden, man behöver liksom väga både hit och dit. Men de som röstar på Sd är en kategori för sig, det kan jag hålla med om. Översta gruppen av skallar illustrerar någon form av biologisk tillhörighet.

IS-krigaren är ett exempel på fanatism, med ganska liten påverkan på oss i väst, men större i den värld där de exekverar sin fanatism (och det är de inte ensamma om) plus att de allra flesta förstår att fanatismen inte är en biologisk faktor.

SD-väljaren framställs som en neanderthalare. Och det håller jag helt och hållet med om. Där saknas all förmåga till analys. De som röstar på detta parti har total brist på självinsikt, saknar utblick och förmåga att särskilja tyckande och kännande från kunskap. De hyser kunskapsförakt, men kan inte se sig själva i rätt ljus. De nyttjar yttrandefriheten till att kränka andra och den dag de får makten kommer yttrandefriheten ha satt sin sista potatis. De är antidemokrater, hatar och hotar. De är jämförbara med nazisterna, ideologiskt och utifrån ett antidemokratiskt perspektiv.”

Till skillnad från IS-krigare som är demokratiskt sinnade, eller?

Kansliassistent Brandtner har utvilsomt de rette holdningene for å gjøre karriére i liberale miljø. Dette var hennes profilbilde for noen dager siden:

 

Snakk om å slå seg selv på munnen.

Det er tydelig at islamismen og dens kvinneundertrykkende ideologi har slått godt an hos de mer neanderthal-anlagte kvinner i svenske woke-miljø.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.