Presteutdannede Franciskus Urban Sylvan var inntil nylig foreleser i filosofi, etikk og lederskap ved Litorina folkhögskola utenfor Karlskrona. Men å dele en sak om dømte pedofile innen den svenske HBQT-bevegelsen, ble bokstavelig talt som å banne i kirken. Han mistet jobben.

Hva var hans synd?

Kanskje var det at han pirket borti glorien til våre dagers «hellige» kjønns-identitære, dvs delte en artikkel som viser at flere kjente profiler innen bevegelsen for «homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner» er dømt for pedofili. Eller kanskje var det at han delte en nyhetssak om dette fra den svenske dagsavisen Världen idag, en avis som selv sier seg å ha «en oberoende evangelisk-karismatisk, nationalistisk värdekonservativ profil»?

Få dager etter han delte saken på sin private Facebook-profil ble han innkalt til skolens ledelse.

– Artikeln som Världen idag skrev och som jag länkade till på min privata Facebooksida togs upp när jag kallades till ett samtal med skolledningen, säger Franciskus Urban Sylvan till Världen idag.

– Det påstods att jag skapat ett tumult på skolan genom denna delning. Det ledde till ett uttalande från rektorn att de inte ser någon möjlighet för mig att vara kvar. Jag tvingades att lämna min tjänst.

Världen idag forsøkte naturlig nok å få en kommentar fra rektor ved Litorina folkhögskola.

Världen idag har sökt skolans rektor, Agrita Martinsone, som först lovar att ge en kommentar om vi ringer upp senare, men därefter inte har gått att nå. Till Blekinge läns tidning, som först rapporterade om händelsen, säger hon att det inte finns några tidigare anmärkningar mot Sylvan.

– Vi har inte haft vetskap om alla hans värderingar förrän nu, säger hon till BLT om skälet till att han inte får vara kvar.

Selv sier Franciskus Urban Sylvan til Världen idag at han ikke vi forfølge saken juridisk.

– Jag vill lyfta detta bort från min egen person och försöka få till ett samtal och en diskussion om de här sakerna, säger han.

– Det har begåtts ett genomgripande fel. Och om man som medborgare i vårt land börjar tänka till inser man nog åt vilket håll detta riskerar att gå. Vad får vi inte tycka nästa gång? Yttrandefriheten är ju till för att skydda det vi inte vill höra.

Rektor Martinsone, som på skolens hjemmeside reklamerer med at skolen skal «vara demokratisk och präglas av demokratiskt beteende, og förmedla kunskaper om demokratins historia och värderingar», møter motbør på sin private Facebook-side. Sakens bilde er hentet fra en kommentar på siden, med tittelen «Gud hjelpe meg…»

Det bildet har en tilleggshistorie. Søker man etter dette bildet, vil man finne mer enn hundre versjoner, på mange språk. Verden over er folk flest bestyrtet over ressursbruken myndigheter og politi legger for dagen når det gjelder hva de betegner som krenkende ytringer på sosiale medier.

Document ønsker ikke å krenke noen. Vi ønsker å være en stemme for alle de som ikke tør å ytre sine egne meninger, i frykt for at de lett-krenkede skal bli enda mer krenket. Vi blir ikke krenket om du finner at denne målsetningen er verdt din støtte. Takk!

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂