Den norske statsministeren kom med denne kraftsalven under den tradisjonsrike kartellkonferansen i regi av LO Stat onsdag ettermiddag. 

Det var under debatten etter Støres tale at lederen i Lokomotivmannsforbundet, Rolf Ringdal, kritiserte regjeringen for å fortsette Solberg-regjeringens oppsplitting av jernbanen i østlandsområdet.

Dette fikk Støre til å eksplodere, skriver Dagsavisen.

Statsministeren tok så samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i kraftig forsvar.

I sin egen tale viste Støre absolutt null tegn til ydmykhet, og insisterte på at han ville fortsette på samme måte som han har gjort.

Elendige meningsmålinger til tross, statsministeren vil følge den kursen som Ap/Sp-regjeringen har staket ut.

– Jeg har tro på det løpet vi har lagt, sa Støre.

Det kom absolutt ingen innrømmelser om at det kan være feil ved regjeringens politikk, og flere deltagere mente at litt mer ydmykhet nok hadde vært på sin plass.

Støre får ny ørefik i internasjonal popularitets­måling

Men svake meningsmålinger som gir Arbeiderpartiet mellom 15 og 16 prosent oppslutning tar ikke nattesøvnen fra Ap-lederen.

Støre innrømmet at det ikke er vanskelig for ham å forstå at folk viser misnøye når alt blir dyrere. Men svaret kan ikke være å gjøre det statsministeren «med stor overbevisning» mener er galt. Altså å gjøre galt enda verre.

– Vi kan ikke hive på mer køl, sa Støre.

Støre er overbevist om at regjeringen kommer til å klare brasene, og sa i talen at de ekstra menneskelige ressursene som er satt inn i Olje- og energidepartementet for å løfte fram nye prosjekter for fornybar kraft, vil være en viktig del av dette.

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.