SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Hanna Johre / NTB

Løpske strømpriser er den viktigste grunnen til regjeringens fall i meningsmålingene, sier SV-leder Audun Lysbakken. Hans råd til Støre er enkelt: Gjør noe med strømprisene, så øker oppslutningen.

Mange lurer på hvorfor ikke statsminister Støre og hans regjering er mer aktive med å løse det som for tiden er det største problemet for norske husholdninger og bedrifter: de til dels skyhøye strømprisene.

Samtidig med at regjeringen sitter mer eller mindre passiv og ser på denne utviklingen, synker oppslutningen om både Ap og Sp som et blylodd.

Nå kommer SV-leder Audun Lysbakken med et nokså tydelig råd til statsministeren: Løs strømpriskrisen, så vil den fallende oppslutningen snu for regjeringspartiene.

NTB melder om saken.

Den nå avtroppende SV-lederen holdt lørdag tale til SVs landsstyre.

I talen gjorde han det klart hvor viktig han mener det er å få kontroll med strømmarkedet og de prisene som råder der.

– Den norske strømprisen må kunne frakobles gassprisen og styres til et nivå som er til å leve med for husholdninger og bedrifter, sa Lysbakken.

Hans løsning er verken spesielt original eller komplisert; flere andre politikere og kommentatorer har tatt til orde for noe tilsvarende.

Men landets befolkning venter fortsatt på at Støre og hans mannskap skal ta vesentlige grep, ut over å forsikre om at de også er svært opptatt av spørsmålet.

SV-leder Lysbakken mener strømbransjen også har sin del av skylden for situasjonen. Han langet ut mot strømselskaper som han hevder bidrar til å skape et uoversiktlig kraftsystem.

SV er i dag støtteparti for Støre-regjeringen, og mange vil mene at partiet kunne gjort mer for å legge press på regjeringen i strømsaken.

Les også: 

Ny måling: Nok en nedtur for Støre og Arbeiderpartiet

Bestill fra Document forlag:

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.