Foto: Magnus Fröderberg / norden.org / Wikimedia Commons.

 

Blant tingene venstresiden har til felles med islam, er at de forsøker å ta hele hånden hvis du gir dem lillefingeren. Jonas Gahr Støre fikk lillefingeren med Sylvi Listhaugs avgang, men vil ha innrømmelser fra Erna Solberg også.

Støre fortsetter derfor å reagere som en sint mulla. En illustrasjon på dette fikk man i Stortingets spørretime onsdag morgen. NTB skriver:

Støre forsøkte i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag gjentatte ganger å få Solberg til å være med på at den avgåtte justisminister Sylvi Listhaugs (Frp) omstridte Facebook-innlegg nørte opp under farlige holdninger og konspirasjonsteorier. Det lyktes han ikke med.

– Statsministeren er ikke ved kjernen. Dette holder ikke, sa Støre etter at Solberg understreket at hun tidlig tok avstand fra bildet og senere beklaget det.

Det er et kjennetegn ved totalitære ideologier at de ikke er fornøyd med å la idékampen gå fritt, og måtte den beste ideen vinne i en fair konfrontasjon mellom parter som uansett skal leve sammen som medborgere. Motstanderen skal helst knuses og ydmykes, om nødvendig ved å pålegge spilleregler i vedkommendes disfavør.

Erna Solbergs strategi har lenge vært å sitte rolig og la andre ødelegge for seg selv. Kanskje er det derfor hun er spak i konfrontasjon med Støres islamlignende adferd.

– Dette er lett antennelige spørsmål, og derfor mener jeg at vi alle skal være varsomme, sa statsministeren.

Hun mente likevel at det blir feil å tillegge Listhaug en intensjon om å nøre opp under farlige holdninger med Facebook-innlegget der hun skrev at Arbeiderpartiet setter terroristene over nasjonens sikkerhet.

Mulla Støre, som er blant de lettest antennelige, er ikke fornøyd:

– Alt dette er jeg enig i, men vi er ikke ved kjernen. For om vi ikke kan ta lærdom av dette og si at dette er farlig, da er det ting vi ikke har lært. Det handler om å forstå hva som nører opp under konspirasjonsteorier og farlige holdninger. Vi får altså ikke det svaret fra statsministeren, og det er nedslående, sa Støre.

Støres inntog i Arbeiderpartiet er litt som islams inntog i historien. Begge etterlater seg en ørken. I begge tilfeller er det dumt av omgivelsene å velge underkastelsen. Statsministeren gjør ikke det, men en aldri så liten ytringshijab har hun ikke noe imot.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!