Sakset/Fra hofta

Jonas Gahr Støre etterlyser fremdeles en beklagelse etter Sylvi Listhaugs utspill om at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet» – og han sammenligner ministerens Facebook-innlegg med vold og overgrep.

Arbeiderpartiets leder går nå i selvsving – et dansk utrykk fra fysikken. I overført betydning er det ifølge Dansk Ordbog en «intens tilstand eller udvikling hvor indre eller iboende kræfter i stigende grad tager magten især om person der midlertidig mister proportionssansen og i overdreven grad hengiver sig til egne tanke- og adfærdsmønstre»

Dette er hva Støre skriver i en sms til flere medier, blant andre VG, i dag:

«At justisministeren sier hun ikke forsto at budskapet er sårende og opprørende for mange, og nører oppunder hatefulle ytringer, er ikke tillitsvekkende. Sylvi Listhaug har tross alt ansvaret ikke bare for krim- og terrorbekjempelse, men også områder som omhandler mennesker i sårbare livssituasjoner som vold og overgrep.»

Sylvi Listhaug skrev tirsdag kveld at det aldri var i hennes tanker at Facebook-innlegget hennes kunne kobles til Utøya, og at det ikke var hennes mening å såre noen:

Jeg ble lei meg da Ap-lederen sa i sin landsstyremøtetale at jeg bevisst nører opp under det hatet som tok så mange liv den 22. juli. Det er å tillegge meg holdninger jeg ikke har.

 

Det har ikke gjort inntrykk på Ap-lederen, som også skriver dette:

«Om Listhaug og regjeringen tar ansvar sier hun klart og tydelig fra om at hun beklager og sletter innlegget. Og vi har ikke fått et svar fra Erna Solberg på om statsministeren mener innlegget kan bli stående.»

«…mister proportionssansen og i overdreven grad hengiver sig til egne tanke- og adfærdsmønstre»

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.