Sylvi Listhaug sier at hun beklager at hennes facebookpost ble oppfattet sårende for alle som har vært berørt av Utøya. Men hun sier hun ikke ante at den skulle få en slik effekt.

Sylvi: – Jeg tar kritikken på alvor

Jeg vil også si unnskyld for kommunikasjonen i saken. Spesielt rettet til dem som ble rammet av terroren i Norge i 2011.

Sier Listhaug til Dagbladet. Hun sier at det var en utilsiktet virkning. Det sier ikke venstresiden: Ap, AUF og SV sier at det var en bevisst handling for å nøre opp under hatet som munnet ut i massakren på Utøya. Hvis Sylvi skulle innrømme noe slikt måtte hun gå av.

– Det var aldri i mine tanker at innlegget på noen måte skulle kobles med terroren som rammet Norge i 2011. Timingen var at saken om fremmedkrigere og rikets sikkerhet ble avgitt i Stortinget.

Listhaug sier hun ikke så at hennes innlegg kunne kobles til Utøya. Hun vil beklage og unnskylde de som føler seg såret. Men hun legger seg ikke flat. Hun sier ikke at innlegget aldri skulle vært lagt ut. Hun sier ikke at hun tilla Ap holdninger de ikke har.

Hun beklager timingen med Utøya-filmen.

 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂