Mani Hussaini er ikke fornøyd etter at justisminister Sylvi Listhaug har slettet bildet hun delte på Facebook. Han ble bare enda mer provosert.

Sylvi Listhaug la ut et bilde av væpnede terrorister med teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Innlegget er nå slettet, ikke på grunn av kritikken hun har fått for innlegget, men manglende opphavsrett.

Det er det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press (AP) som eier bildet, mens det i Norge er NTB som har rettighetene til det.

Listhaug skrev tirsdag at det ikke var hennes hensikt å såre, og at «det var aldri, aldri i mine tanker at dette skulle kunne kobles til den grusomme massakren på Utøya som rammet så utrolig mange uskyldige mennesker og det norske demokratiet».

Hun skrev at hun ble lei seg da Ap-leder Jonas Gahr Støre sa hun «bevisst nører opp under hatet som tok livet av så mange 22. juli»: – Det er å tillegge meg holdninger jeg ikke har, skrev Lishaug på sin Facebook-side.

– Bare mer provoserende

Mani Hussaini kaller dette en ikke-beklagelse, og forlanger en uforbeholden unnskyldning fra justisministeren. Hussaini mener Listhaug burde benyttet denne anledningen til å beklage:

– Men det gjorde hun ikke. Det er egentlig bare mer provoserende, sier han til VG.

– Justisministeren sletter bildet på grunn av rettighetene til bildet, som hun ikke har kjøpt. Hun har ikke beklaget, ikke gått tilbake på innholdet, ikke trukket tilbake noe av det hun har sagt, sier Hussaini.

Stormløp

Det sto absolutt ingenting om 22. juli i innlegget om terrorister og Arbeiderpartiet, men det har likevel vært et stormløp fra politikere på både høyre- og venstresiden mot Listhaug.

Ap-leder Støre mener innlegget «nører opp under et hat som terroren den 22. juli sprang ut fra». I dag gikk han enda lenger da han dro en linje fra innlegget til «vold og overgrep»:

«At justisministeren sier hun ikke forsto at budskapet er sårende og opprørende for mange, og nører oppunder hatefulle ytringer, er ikke tillitsvekkende. Sylvi Listhaug har tross alt ansvaret ikke bare for krim- og terrorbekjempelse, men også områder som omhandler mennesker i sårbare livssituasjoner som vold og overgrep.»

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her, ikke minst for å forstå hva som er skjedd med de europeiske samfunnene de siste femti årene.