Nytt

Sylvi Listhaug skriver tirsdag kveld at det aldri var i hennes tanker at Facebook-innlegget hennes kunne kobles til Utøya, og at det ikke var hennes mening å såre noen.

Justisministeren kommenterte Facebook-innlegget der hun kritiserte Arbeiderpartiet.

Hun skriver at hun ble lei seg da Ap-leder Jonas Gahr Støre sa hun «bevisst nører opp under hatet som tok livet av så mange 22. juli»:

– Det er å tillegge meg holdninger jeg ikke har, skriver hun.

Teksten Listhaug tirsdag kveld la ut på sin Facebook-side:

Debatten rundt min FB status raser og sterke følelser er i sving. Mange lurer på hva nå, hva tenker jeg. Jeg føler et sterkt behov for å svare på det!

Min tanke med facebookinnlegget var kun å diskutere forslaget som gir oss mulighet til å ta statsborgerskapet fra fremmedkrigere på en rask og effektiv måte. Det var aldri, aldri i mine tanker at dette skulle kunne kobles til den grusomme massakren på Utøya som rammet så utrolig mange uskyldige mennesker og det norske demokratiet. Det ville vært fullstendig forkastelig. Det var verken min mening eller hensikt å såre noen og det håper jeg virkelig å bli trodd på.

Jeg har stor medfølelse for de etterlatte som mistet sine kjære på Utøya og alle de som opplevde det grusomme som skjedde i 2011.

Terrorbekjempelse er en viktig sak som vi må og skal diskutere. Jeg skal gjøre mitt for å bidra til en saklig debatt!

Jeg ble lei meg da Ap- lederen sa i sin landsstyremøtetale at jeg bevisst nører opp under det hatet som tok så mange liv den 22. juli. Det er å tillegge meg holdninger jeg ikke har.

Denne debatten har bevisstgjort meg og mange andre hvor viktig det er å ta hensyn til alle de som har opplevd terror.