Nytt

Siv Jensen forsvarer Sylvi Listhaugs Facebook-inlegg i debatten om å frata fremmedkrigere statsborgerskapet. 

Frp-leder Siv Jensen tar tirsdag kveld sin partifelle og regjeringskollega Sylvi Listhaug kraftfullt i forsvar.

Jensen har publisert et Facebook-innlegg der hun medgir at tidspunktet for debatten om å frata fremmedkrigere det norske statsborgerskapet ble galt, men at Ap-leder Jonas Gahr Støre går «langt over streken for anstendig debatt» i hans reaksjon på bildet Listhaug la ut med en tekst om at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

«Sylvis budskap har ingen sammenheng med 22. juli, og hun har selv sagt at dette ikke var hennes intensjon. (…) Det å mene at Sylvi la ut dette med overlegg er langt over streken. Hun har selvfølgelig ikke hatt et ønske om å såre overlevende og etterlatte etter Utøya-terroren», skriver finansminister og Frp-leder Jensen:

Det er mye debatt om Sylvis fb-post om å frata fremmedkrigere det norske statsborgerskapet. Jeg forstår det er blitt en diskusjon om ord og bildebruk. FrP tåler en tøff debatt. Tidspunktet ble likevel galt.

Når Jonas Gahr Støre sier at Sylvi «bevisst, kalkulert, nører oppunder akkurat det hatet som tok så mange liv 22. juli.», er det langt over streken for en anstendig debatt. Derfor mener jeg det er på sin plass å ta Sylvi i forsvar!

Sylvis budskap har ingen sammenheng med 22. juli, og hun har selv sagt at dette ikke var hennes intensjon.

Stortingets tidsplan for behandling av forslaget var styrt av Stortinget, ikke av Sylvi. Det å mene at Sylvi la ut dette med overlegg er langt over streken. Hun har selvfølgelig ikke hatt et ønske om å såre overlevende og etterlatte etter Utøya-terroren.

Terrorbekjempelse er en viktig sak som vi må snakke om.

Når politiets sikkerhetstjeneste støtter disse forslagene, er det fordi dette er et av flere, viktige forslag for å bekjempe fremmedkrigere og avverge terror raskt. Det er hva saken handler om og denne debatten burde handle om. Derfor er det synd dette forslaget stemmes ned.

– Det er viktig å diskutere virkemidlene i innvandrings- og integreringspolitikken. Men dette har endt opp med å bli en diskusjon om ord, sa Jensen tidligere i uken.