Frp-nestleder Sylvi Listhaug (t.v.) får ingen gratulasjoner fra Ap-leder Jonas Gahr Støre (i midten) for at hun får ny jobb som eldreminister. Han er kritisk til politikken hun førte som eldrebyråd i Oslo og til at hun kommer inn i varmen igjen bare ett år etter at hun måtte gå av. Til høyre skimtes SV-leder Audun Lysbakken. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er kritisk til at Sylvi Listhaug (Frp) tas inn i regjeringen igjen, ett år etter at hun ble presset til å gå av.

– Jeg er kritisk til at Erna Solberg velger å gjenoppnevne Sylvi Listhaug som statsråd i sin regjering, bare ett år etter skandalen som førte til at hun måtte trekke seg som justisminister fordi hun ikke hadde tillit i Stortinget. Utnevnelsen må enten bety at Listhaug har tatt kritikken til seg, eller at Solberg har blitt presset til å ta henne inn i regjering, sier Støre i en kommentar til at Listhaug fredag ble utnevnt til eldre- og folkehelseminister.

Listhaug måtte gå av som justisminister etter en Facebook-post der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. Støre mente innlegget nørte opp under farlige holdninger og konspirasjonsteorier rundt Ap.

Han er imidlertid også kritisk til jobben den ferske eldreministerens gjorde da hun var byråd for helse, eldreomsorg og sosiale tjenester i Oslo fra 2006–2011.

– Mye er ugjort i eldrepolitikken med denne regjeringen. Da Listhaug hadde ansvar for eldrepolitikken i Oslo kommune, la hun ned mer enn 300 sykehjemsplasser, etterlot seg et stort vedlikeholdsetterslep og avviklet kjøkkenet på sykehjem og erstattet det med et storkjøkken som skulle masseprodusere mat til de eldre. Landets eldre fortjener en helt annen politikk enn dette, sier Støre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂