Statsminister Erna Solberg mener Ap-leder Jonas Gahr Støre går for langt når han støtter mistillit mot Sylvi Listhaug, selv om hun har sagt unnskyld.

– Når det er gitt en uforbeholden unnskyldning, slik som har skjedd i denne saken, så burde det vært tilstrekkelig. Det er i tråd med normal kutyme, sier Solberg til VG.

Listhaug, som er justis-, beredskaps- og innvandringsminister, ba torsdag om unnskyldning flere ganger torsdag fra Stortingets talerstol. Bakgrunnen er Facebook-posten, der hun anklaget Arbeiderpartiet for å sette terroristers rettigheter foran landets sikkerhet. Likevel ga Støre torsdag ettermiddag beskjed om at Ap vil støtte Rødts mistillitsforslag mot Listhaug.

Statsministeren reagerer på at Støre støttet mistillitsforslaget etter hardkjøret han gjennomførte mot Listhaug i Stortinget torsdag.

Støre svarer i en sms til VG at Stortinget står fritt til å avgjøre et eventuelt mistillitsspørsmål til en statsråd.

– Denne saken er spesiell, og handler om reaksjon på uakseptable uttalelser og grove anklager fra en statsråd, rettet ikke bare mot Arbeiderpartiet, men mot stortingsflertallet. Beklagelsen fra Listhaug måtte hales ut av henne av en samlet opposisjon på Stortinget. En justisminister som må presses til en helt nødvendig erkjennelse i en så alvorlig sak kan vi ikke ha tillit til.

Det har ikke hendt tidligere at en regjering blir sittende hvis en statsråd får mistillit.

KrF har ikke bestemt seg for hva de vil stemme ennå, og det vil være avgjørende.

– Jeg har ikke tenkt å gi noen kommentar til det utover at Jan Tore Sanner på regjeringens vegne kom med en unnskyldning fra Stortingets talerstol. Sylvi Listhaug har også selv gitt en uforbeholden unnskyldning og Stortinget har vedtatt kritikk, sier Solberg.