Jonas Gahr Støre mener at Sylvi Listhaug kan fortsette i regjeringen, men bare dersom Erna Solberg flytter henne til et nytt departement.

Støre er meget klar over risikoen han løper med Hareide på mistillitsvektskålen. Tirsdag formiddag skal det stemmes over Rødts mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. Dersom KrF støtter forslaget, vil det få flertall. Senterpartiet, MDG og SV har allerede sagt at de vil støtte mistillitsforslaget.

Nå forsøker Støre å lansere en ny løsning: Å presse Erna Solberg til å flytte på Sylvi.

Om Listhaug får en annen jobb vil situasjonen være en annen, sier Støre til NRK.

– Så hvis hun får en annen statsrådspost, da vil dere akseptere det?

– Ja, det vil vi gjøre. Skulle det skje før tirsdag, er hun ikke lenger justisminister. Da er det ikke grunnlag for mistilliten, svarer Støre.

Erna Solberg har sagt at hun vil kommentere mistillitsforslaget fra Rødt i stortingssalen, og ingen andre steder. Det er urealistisk av Støre å tro at hun vil la seg diktere på den måten. Hvem tror han at han er? Statsministeren? Støres manglende politiske teft vil etterlate et skadeskutt Ap. Han er ikke statsministermateriale. Det burde hele venstresiden innse nå.

NRK

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!