Bildet: Det er grunn til å tro at Knut Arild Hareides prektighet i forhold til Sylvi Listhaug og uhemmede spilling på de rødes aversjon mot henne, er med å øke politikerforakten. Hareide forlanger moralske poeng for at han pisker Listhaug. Det blir too much.

KrF later som om det gjør dem vondt å vurdere mistillit til Listhaug. De vil så gjerne redde henne og regjeringen, men tillater deres samvittighet dem det?

Vi har sjelden sett et så kynisk skuespill. Hareide har inntatt rollen han stortrives i: Med englevinger som vokser seg større og større i tv-studioene. Med ansiktet i bekymrede folder.

Han lider!

KrF-leder Knut Arild Hareide vil ikke si om partiet kommer til å støtte forslaget om mistillit, men fastslår at det naturligvis er noe KrF må vurdere.

– Vi har i kveld fremmet sterk kritikk mot justisminister Sylvi Listhaug, og det er ikke tvil om at denne uka har svekket vår tillit. Et mistillitsforslag er et svært alvorlig spørsmål som vi ikke har fått mulighet til å diskutere i vår stortingsgruppe. Vi er nødt til å se på alle delene av det før vi konkluderer, og det er ikke gjort. Det er til vurdering, naturlig nok, sier Knut Arild Hareide under et debattprogram på NRK torsdag kveld.

– Vårt ønske er å kunne legge denne saken bak oss, men vi må selvfølgelig vurdere det forslaget som ligger i Stortinget, sier Hareide. (NTB)

Hareides parti faller mellom to stoler. Han vil ha i pose og sekk. Han høster anstendighet hvor han måtte finne den. For andre ser det ut som troløshet satt i system. Han går til sengs med hvem som helst, bare betalingen er god nok.
Hareide forveksler kostbarhet med dydighet. Han selger seg til høystbydende. I flere år har det vært mediene. Selv etter det katastrofale valget og fallende galluptall forstår ikke Hareide at folk flest dømmer ham nådeløst. De ser en troløs, kynisk politiker.

Det gjør så vondt når Hareide må slipe kniven. Han vil gjerne at publikum skal påskjønne at han lider:

KrF er sammen med Ap, SV, Sp, MDG og Rødt om å fremme sterk kritikk mot justisministeren etter Facebook-innlegget hun publiserte på Facebook fredag forrige uke, og som etter flere dager endte med at Listhaug etter flere opptredener på Stortingets talerstol torsdag til slutt ga en uforbeholden unnskyldning.

Da hadde kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner allerede gjort det samme på regjeringens vegne. Han slapp imidlertid flere opptredener. Hans unnskyldning blir av opposisjonen på Stortinget vurdert som ektefølt og god. (NTB)

Autentisk

Hareide er blitt dommeren som avgjør om unnskyldninger er ektefølte eller falske:

– Jeg sa fra Stortingets talerstol at det var klasseforskjell på den unnskyldningen som kom fra Jan Tore Sanner og den som kom fra Sylvi Listhaug. Vi opplever at Jan Tore Sanner mente det han sa i dag, men vi opplever at Sylvi Listhaug er presset til å komme med en unnskyldning. Så var det en uforbeholden unnskyldning som kom fra Sylvi Listhaug til slutt, og det har betydning nettopp fordi det kom fra Stortingets talerstol, sier Hareide. (NTB)

Hareide trenger et halmstrå for å kunne snu seg rundt og gjøre det motsatte av det han har innkassert poeng på: Stikke ned Listhaug. Hun sa det fra Stortingets talerstol. Da så.

Men så er det tilbake til innsmigringen hos de røde:

Forstår Ap veldig godt

Selv om KrF fortsatt er i tenkeboksen om et mistillitsforslag, har KrF-lederen full forståelse for at Ap valgte å støtte initiativet fra Rødt.

– Jeg forstår veldig godt det Arbeiderpartiet har gjort i dag, sier Hareide som reagerer kraftig på utspill som antyder at Arbeiderpartiet har brukt 22. juli-terroren til politisk retorikk. (NTB)

Hareide er ridderen som «reagerer kraftig» på «utspill som antyder» bruk av 22.juli. Han får tildelt den moralske svøpe og han lar den suse over ryggen på Listhaug.

– Jeg opplever at AUF har stått i en utrolig krevende politisk situasjon, og så har de nettopp ikke brukt 22. juli i politisk retorikk. De har stått oppreist. De har forholdt seg til at det er én gjerningsmann, og aldri falt for fristelsen til å gjøre det til flere. Og så opplever de at landets justisminister angriper Arbeiderpartiet for nettopp å svikte i terrorens sak. Derfor har jeg faktisk en viss forståelse for den konklusjonen Arbeiderpartiet har landet på, sier Hareide.

Mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug skal behandles på Stortinget neste tirsdag. Forslaget ble framsatt av Rødt torsdag, og støttes av både Arbeiderpartiet og SV.

Senterpartiet og altså KrF har ennå ikke bestemt seg for om de vil støtte forslaget. (NTB)

Hareide har gått helt opp i  rollen som Dr Jekyll & Dr. Hyde: Moralisme og kynisme i skjønn forening. Han forstår ikke at folk vemmes over en slik falskhet.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!